ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA THE LAB: Άλλο ένα πετυχημένο ξεκίνημα με τον Γ’ Κύκλο του Προγράμματος!

Ο Γ΄ Κύκλος είναι το αποτέλεσμα της επιτυχούς πορείας του προγράμματος στους δύο πρώτους κύκλους, κατά τους οποίους οι συμμετέχοντες δήλωσαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τις γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν.

Ξεκίνησε ο Γ’ Κύκλος μαθημάτων του προγράμματος EUROPA THE LAB. Οι εκπαιδευόμενοι σε αυτό τον κύκλο ανέρχονται σε 22 κατασκευαστές, ενώ οι αιτήσεις για τον Δ’ Κύκλο έχουν ήδη ξεκινήσει και οι κατασκευαστές, τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του προγράμματος, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα.

Η επιτυχία και σημασία του προγράμματος, τόσο για την Πανελλήνια Ομοσπονδία, όσο και για την Europa, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά από τη συμμετοχή στην εναρκτήρια εκδήλωση των σημαντικών στελεχών της ΠΟΒΑΣ, όσο και όλων των ανώτερων στελεχών της Europa. Συγκεκριμένα από την πλευρά της ΠΟΒΑΣ παρέστη ο Πρόεδρος, Θεόφιλος Παγιάτης, όπως και οι Χρήστος Παπαευθυμίου, Γενικός Γραμματέας από το Σωματείο Μηχανοσιδηρουργών & Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Τρικάλων και Δημήτρης Τσέλιος, Αναπληρωτής Ταμίας από τον Σύνδεσμο Κατασκευαστών Αλουμινίου & Σιδήρου Ν. Φθιώτιδας. Από την πλευρά της Europa, το ΔΣ της εταιρείας εκπροσωπήθηκε από τον R&D Director της εταιρείας, Γιάννη Αρβανίτη, ενώ παρέστη και το σύνολο των Ανώτερων Διοικητικών Στελεχών.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Παγιάτης μίλησε ακόμη μια φορά για την επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης του κλάδου ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί δυναμικά, στις απαιτήσεις που φέρνει η νέα εποχή, μια αγωνία της ΠΟΒΑΣ που έγινε στόχος σε έναν καθημερινό αγώνα του ίδιου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας. Επιπροσθέτως, τόνισε την ανάγκη για εξειδίκευση και πιστοποιήσεις, τονίζοντας πως αυτές θα αποτελέσουν το μέλλον κάθε κλάδου της χώρας ως ελάχιστη απαίτηση τόσο του Νομικού Πλαισίου, όσο και του καταναλωτικού κοινού.

Η Υπεύθυνη του EUROPA THE LAB, Γιώτα Σιγανού

Από την μεριά της Europa, η Υπεύθυνη του EUROPA THE LAB, Γιώτα Σιγανού μίλησε για τα αποτελέσματα του προγράμματος μέχρι σήμερα και την ανάγκη για αλληλεπίδραση μεταξύ διέλασης και κατασκευαστών, από την οποία ήδη έχουν κερδίσει και τα δύο μέρη σε πολλαπλά επίπεδα. Επεσήμανε πως το πρόγραμμα δεν στοχεύει στο να κάνει τους επαγγελματίες του κλάδου, κατασκευαστές, καθώς αυτό το έχουν κερδίσει με τη δουλειά τους, αλλά πως ένας από τους στόχους του EUROPA THE LAB είναι να τους καταστήσει επιτυχημένους επιχειρηματίες. Επιπροσθέτως τόνισε την καινοτομία αυτού του προγράμματος, η οποία αποτελεί και την διαφορά του από όλα τα αντίστοιχα προγράμματα της αγοράς, που είναι ο συνδυασμός του θεωρητικού και του πρακτικού πλαισίου.

R&D Manager της Europa, Παντελής Σφήκας

Ο R&D Manager της Europa, Παντελής Σφήκας, στο πλαίσιο της δικής του ομιλίας, επεσήμανε πόσο σημαντικές είναι οι λεπτομέρειες σε κατασκευαστικό / τεχνικό επίπεδο, στις οποίες δίδεται ιδιαίτερη έμφαση κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επίσης τόνισε με εμφατικό τρόπο ότι ο σκοπός του προγράμματος δεν είναι να προωθήσει τα προϊόντα της εταιρείας, αλλά να εκπαιδεύσει τους κατασκευαστές συνολικά σε επίπεδο πέρα από τα στενά όρια των προϊόντων μιας διέλασης, για αυτό και απευθύνεται σε όλους τους κατασκευαστές αλουμινίου της επικράτειας.

Ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης της ΠΟΒΑΣ

Τέλος ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης της ΠΟΒΑΣ και επιστημονικός σύμβουλος του προγράμματος, τόνισε την τεράστια προσπάθεια και προετοιμασία που έγινε από την Europa και την Πανελλήνια Ομοσπονδία για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα. Πρόσθεσε πως το εγχείρημα πέτυχε τους στόχους του, κάτι που αποτυπώνεται τόσο στις εξαιρετικές αξιολογήσεις που έλαβε από τους συμμετέχοντες, όσο και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, όπου όλοι οι επιτυχόντες συμμετέχοντες έλαβαν Πιστοποιητικό Επιτυχούς Παρακολούθησης.

Η σημαντικότερη ανακοίνωση για το μέλλον του προγράμματος ήρθε δια στόματος της κας Σιγανού και αφορούσε στην προγραμματισμένη επέκτασή του και στους κατασκευαστές της επαρχίας. Μια ανάγκη που τονίστηκε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Παπαευθυμίου, ο οποίος επεσήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα από τους κατασκευαστές της περιφέρειας και ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία ενδιαφέρεται για όλους τους κατασκευαστές της επικράτειας και το αποδεικνύει στην πράξη. Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την πρώτη ομάδα κατασκευαστών από την περιφέρεια θα ανακοινωθούν εντός του επόμενου διαστήματος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.