ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΣυνεντευξεις

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΕ: Ασυναγώνιστος συνδυασμός ποιότητας & εξυπηρέτησης!

Η εταιρεία ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΕ όλα αυτά τα χρόνια δουλεύοντας με συνέπεια και πολύ αγάπη για τα μηχανήματα και γενικότερα το αλουμίνιο, καταξιώθηκε στον χώρο ως η πιο δυνατή επιχείρηση στον μηχανολογικό εξοπλισμό κατασκευαστικών αλουμινίου.

Η πρώτη, δεύτερη και τρίτη γενιά της ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΕ

Η εταιρεία ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΕ είναι το πλέον αξιόπιστο όνομα στον χώρο του μηχανολογικού εξοπλισμού κατασκευαστικών αλουμινίου. Με ιστορία που πλησιάζει τον μισό αιώνα, διαθέτει συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία στην επιλογή βέλτιστων λύσεων σε επίπεδο εξοπλισμού.

Στην πολύχρονη πορεία της έχει προσφέρει τις προηγμένες λύσεις της σε πάρα πολλές επιχειρήσεις κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου και έχει συμβάλει στη γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας του κλάδου.

Δεν είναι τυχαίο ότι είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην ελληνική αγορά του παγκοσμίως καταξιωμένου ιταλικού οίκου EMMEGI όσον αφορά στα μηχανήματα κατεργασίας. Με παροχή κορυφαίων λύσεων, υψηλά καταρτισμένο προσωπικό που συνεχώς εκπαιδεύεται στις νέες τεχνολογίες και απαράμιλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες μετά την πώληση, η ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΕ προβάλει ως ο πλέον αξιόπιστος συνεργάτης των κατασκευαστικών που στοχεύουν να παραμένουν πάντα κοντά στις εξελίξεις.

Ποιοτικός εξοπλισμός που ολοκληρώθηκε από την ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΕ στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΠΑΘΑΡΑΚΗ

Στο τεύχος Φεβρουαρίου 2022 του “Aluminium Magazine” φιλοξενείται συνέντευξη με τους Μιχάλη και Δημήτρη Πάγκαλο, την παλιά και τη νέα γενιά της εταιρείας ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΕ, οι οποίοι μοιράστηκαν τις πλούσιες γνώσεις τους για τα μηχανήματα κατεργασίας και τον εκσυγχρονισμό των κατασκευαστικών. Η συνέντευξη ακολουθεί αυτούσια παρακάτω.

  • Με βάση τα δεδομένα της αγοράς, με τα προγράμματα επιδότησης και την αυξημένη ζήτηση για κουφώματα, έχετε δει αύξηση στη ζήτηση μηχανημάτων από τους κατασκευαστές;

Μιχάλης Πάγκαλος (ΜΠ): H ζήτηση ασφαλώς είναι πολύ πιο μεγάλη. Ο λόγος είναι τα διάφορα προγράμματα επιδοτήσεων, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να εξοπλίσουν τα κατασκευαστικά τους με νέας, προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα CNC με τα μισά λεφτά της αξίας τους. Υπόψιν ότι προϋπήρξε μια δεκαετία απραξίας λόγω της μεγάλης κρίσης που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν νέοι εξοπλισμοί. Έτσι λοιπόν σήμερα γυρίζοντας σελίδα, προχωράμε αναπτυσσόμενοι όλοι σχεδόν γύρω από τον τομέα του αλουμινίου.

…η αγορά ενός κέντρου από την ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΕ ξέχωρα από την αρχική εκπαίδευση, σημαίνει ότι η εταιρεία θα είναι δίπλα στον πελάτη για μια ζωή… Μιχ. Πάγκαλος

Δημήτρης Πάγκαλος (ΔΠ): Τα προγράμματα «Εξοικονομώ» δημιουργούν ένα μεγάλο κίνητρο για τις αναπαλαιώσεις κτιρίων αφού το κόστος μπορεί να εκπέσει τουλάχιστον στο ήμισυ. Αποτέλεσμα να επιβάλλεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων, με νέα συστήματα αλουμινίου που εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό τη θερμομόνωση όπως επίσης και την ηχομόνωση της κατοικίας, καθώς και τη λειτουργικότητα.

Εάν καταφέρουν οι αρμόδιοι και ελαχιστοποιήσουν τον χρόνο εξόφλησης των εκάστοτε συνεργείων τότε θα μιλάμε για το καλύτερο πρόγραμμα επιδότησης. Παρόλα αυτά οι αλουμινοκατασκευαστές έχουν προχωρήσει ήδη και επενδύουν σε νέους εξοπλισμούς, προσβλέποντας και αυτοί στην αυξητική ζήτηση που αναπτύσσεται καθημερινά.

Στιγμιότυπο από την τοποθέτηση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΜΠΑΡΟΛΑ ΙΚΕ
  • Υπάρχουν κάποιες νέες τεχνολογίες και πρωτοπορίες που έχουν αναπτυχθεί στον χώρο των μηχανημάτων κατεργασίας, για τις οποίες θα πρέπει να ενημερώσουμε τους κατασκευαστές;

ΜΠ: Εδώ θα ήθελα να υπογραμμίσω τη δυνατότητα που παρέχεται στους κατασκευαστές να βοηθηθούν σε νέας τεχνολογίας εξοπλισμούς, αξιοποιώντας ένα από τα προγράμματα επιδότησης (Αναπτυξιακός – ΕΣΠΑ – Leader) και διάφορα άλλα μικρότερα που εμφανίζονται κατά καιρούς. Τώρα στο θέμα των νέων τεχνολογιών έχουμε ήδη περάσει στην εποχή των μηχανημάτων CNC, τα οποία εξασφαλίζουν ταχύτητα – ακρίβεια επεξεργασίας, καθώς επίσης και ποιοτικό αποτέλεσμα. Αυτά σήμερα είναι βασικά σημεία που τα αναζητά κάθε κατασκευαστής.

Εμείς ως ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΕ σε συνεργασία με την EMMEGI έχουμε ήδη τοποθετήσει ένα μεγάλο αριθμό κέντρων επεξεργασίας CNC και όχι μόνο, καθώς προχωράμε σε αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής. Η εμπειρία μας συνδυασμένη με την ποιότητα της EMMEGI μας επιτρέπει αυτή τη στιγμή να μιλάμε για μια πολύ μεγάλη γκάμα κέντρων επεξεργασίας, ανταποκρινόμενη σε κάθε έναν ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες του και τις δυνατότητές του.

ΔΠ: Καλώ τους κατασκευαστές να μη διστάσουν να μιλήσουν μαζί μας. Έμπειροι άνθρωποί μας είναι στη διάθεσή τους, να τους επισκεφτούν, να κουβεντιάσουν μαζί τους για τις ανάγκες τους και τέλος να τους βοηθήσουν να επιλέξουν το κατάλληλο κέντρο που να καλύπτει τις δικές τους ανάγκες. Τέλος θα πρέπει οι επαγγελματίες να γνωρίζουν ότι η αγορά ενός κέντρου από την ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΕ ξέχωρα από την αρχική εκπαίδευση, σημαίνει ότι η εταιρεία μας θα είναι για πάντα δίπλα τους και ότι ανά πάσα στιγμή θα είμαστε εκεί για να καλύψουμε τις ανάγκες τους και να τους ενημερώσουμε για ότι νεότερο κυκλοφορεί.

Το προσωπικό μας μετά από δεκαετίες εγκατάστασης μηχανημάτων και σεμιναρίων στην EMMEGI διαθέτει τεράστια εμπειρία και είναι άνθρωποι έτοιμοι να βοηθήσουν τον κατασκευαστή και να του δώσουν λύσεις. Εξάλλου, αυτό είναι και το αντικείμενο μας!

Από την τοποθέτηση του σύγχρονου κέντρου PHANTOMATIC M4L στην εταιρεία του κ. Πανάγου στην Αθήνα
  • Η αυξημένη ζήτηση που μεταφράζεται σε περισσότερη αξιοποίηση των μηχανημάτων κατεργασίας από τους επαγγελματίες, έχει πυροδοτήσει μεγαλύτερες ανάγκες σε επίπεδο υποστήριξης και service για την ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΕ;

ΜΠ: Η αυξημένη ζήτηση σε μηχανήματα νέας τεχνολογίας που ομολογουμένως είναι αρκετά μεγάλη, σε συνδυασμό με τα ήδη πωληθέντα μηχανήματα, τα οποία επίσης είναι πάρα πολλά, μας δημιούργησε την ανάγκη αύξησης του τεχνικού προσωπικού μας. Υπό αυτό το πρίσμα πιστεύω ότι ο βαθμός εξυπηρέτησης τώρα είναι σε πολύ καλό επίπεδο και προχωράμε διατηρώντας ένα καλό δίκτυο εξυπηρέτησης.

  • Ποιες είναι οι νέες ανάγκες που έχουν αναδυθεί για τον σύγχρονο κατασκευαστή κουφωμάτων στην εποχή που διανύουμε;

ΔΠ: Τώρα με τα σημερινά δεδομένα, αναπροσαρμόζονται και οι ανάγκες των κατασκευαστών. Σε ένα νέο, σύγχρονο κατασκευαστικό προτεραιότητα πρέπει να είναι ένας κάλος, σύγχρονος εξοπλισμός. Θεωρώ απαραίτητο το κέντρο επεξεργασίας, το οποίο σε συνδυασμό με ένα καλό διπλό πριόνι, συνδεδεμένα μεταξύ τους, με ένα επίσης καλό πρόγραμμα κοπών και επεξεργασίας, παρέχει τη δυνατότητα ταχύτητας, ποιότητας και ελαχιστοποίησης λάθους. Ασφαλώς χρειάζεται και ο κατάλληλος χώρος και πάντα με τη δική μας βοήθεια, η σωστή τοποθέτηση των μηχανημάτων για μια άρτια και παραγωγική διαδικασία.

…σε ένα σύγχρονο κατασκευαστικό είναι απαραίτητο το κέντρο επεξεργασίας, συνδεμένο με ένα καλό διπλό πριόνι και επίσης με ένα καλό πρόγραμμα κοπών και επεξεργασίας… Δημ. Πάγκαλος

ΜΠ: Θέλω να ενημερώσω περισσότερο τους νέους κατασκευαστές ότι η εταιρεία μας ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΕ συμπληρώνει σχεδόν 50 χρόνια δραστηριότητας στον χώρο με αποκλειστικό αντικείμενο τα μηχανήματα αλουμινίου. Όλα αυτά τα χρόνια δουλεύοντας με συνέπεια και πολύ αγάπη για τα μηχανήματα και γενικότερα το αλουμίνιο, καταξιώθηκε στον χώρο (προσπερνώντας και τη σκληρή δεκαετία) ως η πιο δυνατή επιχείρηση στα μηχανήματα.

Συνεργάζεται με τις καλύτερες εταιρείες του εξωτερικού, μία από αυτές είναι η EMMEGI, της οποίας η ποιότητα του μηχανήματός της καθιερώθηκε στη Ελλάδα με συνεργασίες που ξεκινάνε πριν 40 χρόνια. Όλοι γνωρίζουν πλέον σήμερα τι σημαίνει EMMEGI & ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΕ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.