ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

“Εξοικονομώ”: Το ΥΠΕΝ ψάχνει τρόπους αύξησης του προϋπολογισμού

Τη δυνατότητα αύξησης του προϋπολογισμού για το "Εξοικονομώ" λόγω πληθώρας αιτήσεων ερευνά το ΥΠΕΝ.

O Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Kώστας Σκρέκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, είπε πως ερευνάται η δυνατότητα αύξησης του προϋπολογισμού για το “Εξοικονομώ”, καθώς είχαν υπολογίσει κρατική επιδότηση για 50 χιλιάδες νοικοκυριά και οι αιτήσεις, οι οποίες «έχουν κλείσει είναι 100 χιλιάδες».

Συγκεκριμένα, για το “Εξοικονομώ”, ο Υπουργός σημείωσε πως «έκλεισε 15 Μαρτίου και άρα δεν μπορούν να γίνουν νέες αιτήσεις. Υπάρχει υπερβολική ζήτηση. Είχαμε υπολογίσει έναν προϋπολογισμό για την κρατική επιδότηση της τάξεως των 632 εκατ. ευρώ, που φτάνει για 50.000 κατοικίες να αναβαθμιστούν ενεργειακά και συνολικά έχουν καταθέσει αίτηση 100.000 νοικοκυριά. Ερευνούμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό για να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πάνω από τους 50.000».

«Έχουμε τριπλασιασμό των αιτήσεων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», κατέληξε.

Πηγή: B2Green.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.