ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Κλάδος 1ης μεταποίησης αλουμινίου: Μία δυναμική τριαντάχρονη πορεία!

Χαρακτηριστικό δείγμα ενός κλάδου με έντονη και συνεχή αναπτυξιακή πορεία.

Η μεταποιητική βιομηχανία αλουμινίου στην Ελλάδα, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα ενός κλάδου με έντονη και συνεχή αναπτυξιακή πορεία την τελευταία τριακονταετία. Η πρώτη μεταποίηση του αλουμινίου, που περιλαμβάνει τους υποκλάδους διέλασης και έλασης, είναι σήμερα ο τρίτος πιο εξαγωγικός κλάδος της χώρας με την αξία των εξαγωγών το 2021 να ανέρχεται σε 2,1 δις ευρώ και ο δεύτερος με το καλύτερο εμπορικό ισοζύγιο, 820 εκατ. ευρώ περίπου.

Στο γράφημα που παραθέτουμε, παρακολουθούμε την εξέλιξη των πωλήσεων σε χιλ. τόνους από το 1990, όπου φαίνεται ξεκάθαρα η δυναμική αυτή πορεία, που από ένα σύνολο 104 χιλ. περίπου τόνων που διετέθησαν το 1990 φθάσαμε στους 533 χιλ. τόνους το 2021, με προοπτικές δε το 2025 να φθάσουμε τους 750 χιλ. τόνους λόγω των δρομολογουμένων ήδη επενδύσεων της ELVALHALCOR στον τομέα της έλασης.

Μάλιστα, στο γράφημα παρατηρούμε την συνεχή ανάπτυξη των πωλήσεων προϊόντων της έλασης και κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης (2008-2015), κάτι που δεν συνέβη με τα προϊόντα διέλασης, τα οποία κατά την περίοδο αυτή παρουσίασαν μία εμφανή «κοιλιά».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.