ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMINCO: Μια παθητική κατοικία-πρότυπο στην Καλαμάτα!

Η συνύπαρξη της ALUMINCO με τους πρωτοπόρους εκπροσώπους της αρχιτεκτονικής κοινότητας Gonzalez-Malama Architects οδήγησε στη δημιουργία του “The Nidus”, μίας εντυπωσιακής κατοικίας στον αστικό ιστό της Καλαμάτας.

Η δημιουργία μιας κατοικίας-πρότυπο ενεργειακού σχεδιασμού σε ένα σημείο με έντονο το φυσικό στοιχείο, αποτελεί πάντα μια μεγάλη πρόκληση. Σε ένα πλήθος από ελαιόδεντρα, στον αστικό ιστό της Καλαμάτας, αυτή η πρόκληση έγινε ευκαιρία για τον σχεδιασμό μιας κατοικίας που εναρμονίζεται με το εξωτερικό περιβάλλον και εμπνέει με τις λιτές γραμμές της.

Η κατοικία “The Nidus”, έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου  Gonzalez-Malama Architects, αποτελεί ένα θαυμαστό και γεμάτο εμπειρίες έργο, όπου η τελειότητα της αρχιτεκτονικής συναντά την ανάγκη της σύγχρονης εποχής για βιωσιμότητα και σεβασμό στο περιβάλλον.

Το έργο αποτελεί πρότυπο ενεργειακού σχεδιασμού και παθητικού κτιρίου. Η ALUMINCO πρωτοπόρος στην κατασκευή εξειδικευμένων λύσεων, ιδιαίτερα αυξημένων θερμικών απαιτήσεων, βρίσκεται πάντα δίπλα στην αρχιτεκτονική κοινότητα, υλοποιώντας το όραμα των δημιουργών.

Οι Gonzalez-Malama Architects και η ομάδα τους σχεδίασαν και υλοποίησαν ένα μοναδικό έργο, ένα παθητικό κτίριο με βάση τα πιο σύγχρονα πρότυπα, το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με τη φυσική ομορφιά αλλά και τις προκλήσεις που προκύπτουν από το κλίμα της περιοχής.

Οι αυξημένες απαιτήσεις και οι εξειδικευμένες εφαρμογές, έφεραν κοντά τους αρχιτέκτονες και δημιουργούς του έργου με την ALUMINCO και μέσω αυτών αναπτύχθηκε μία ώριμη αλληλεπιδραστική συνεργατική σχέση, η οποία έδωσε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!

Στην κατοικία χρησιμοποιήθηκαν εξ ’ολοκλήρου αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου από την ALUMINCO, καθώς και αρχιτεκτονικά πλέγματα από αλουμίνιο της METALSKIN. Μπόρεσαν να καλύψουν κάθε ανάγκη του κτιρίου χωρίς κανένα περιορισμό στη φαντασία των δημιουργών.

Οι αρχιτεκτονικές λύσεις ALUMINCO & METALSKIN έκαναν τη διαφορά

Το ανασυρόμενο σύστημα ALUMINCO SL2700 με την αναγνωριστική ονομασία “The Great Wide” προσφέρει μια ολιστική εμπειρία και απευθύνεται σε όσους αναζητούν ανώτερα επίπεδα αισθητικής, λειτουργικότητας, ασφάλειας και ενεργειακής απόδοσης. Η τέχνη του ελάχιστου με τα καθαρά περιγράμματα στις σωστές αναλογίες αποτυπώνουν τη σχεδιαστική γλώσσα της σειράς, άρρηκτα συνδεδεμένης με τις τάσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Η στενή επαλληλία μόλις 43 χιλ. επιτρέπει μεγαλύτερη ορατότητα και ροή φωτός, ενώ το χαμηλό κατώφλι 25 χιλ. προσφέρει επιπλέον άνεση και ευκολότερη πρόσβαση.

Το καινοτόμο ALUMINCO SL2900 είναι ένα συρόμενο σύστημα με εκτροπή που ικανοποιεί ευρείας κλίμακας απαιτήσεις, ενώ παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας ιδιαίτερα κομψών κατασκευών. Πέρα από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του, το SL2900 είναι το μοναδικό σύστημα που συνδυάζει την ευκολία λειτουργίας των συστημάτων ανύψωσης-ολίσθησης με την απόλυτα στεγανή σφράγιση που παρέχεται από τα στοιχεία ανάκλισης και ολίσθησης. Το πλεονέκτημα αυτό οφείλεται σε ένα σύστημα συνεχούς σφράγισης γύρω από την περίμετρο, το οποίο εξοικονομεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας.

Το ανοιγόμενο σύστημα ALUMINCO W450 υπογραμμίζει την αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για μέγιστη θερμική και ακουστική άνεση και υψηλού επιπέδου ασφάλεια, η οποία εξασφαλίζεται χάρη στη δυνατότητα του περιμετρικού κλειδώματος και στη χρήση των υαλοενισχυμένων πολυαμιδίων 24 χιλ., προσδίδοντας δείκτη θερμομόνωσης Uf από 2,2W/m²K και δείκτη ηχομείωσης Rw στα 43 dB.

Τα αρχιτεκτονικά πλέγματα XPAND της METALSKIN, έδωσαν μία ξεχωριστή όψη στο κτίριο. Ο μοναδικός τους σχεδιασμός επιτρέπει την είσοδο του φυσικού φωτός αλλά ταυτόχρονα προστατεύει τους χώρους, προσφέροντας το επιθυμητό επίπεδο σκίασης. Ο πολυμορφικός τους χαρακτήρας μπορεί να ικανοποιήσει κάθε απαιτητική εφαρμογή.

Η προσαρμογή στις νέες τάσεις και τις προκλήσεις της κοινωνίας είναι σε πλήρη εναρμόνιση με την ανάπτυξη των προϊόντων της ALUMINCO. Η συνύπαρξη της εταιρείας με πρωτοπόρους εκπροσώπους της αρχιτεκτονικής κοινότητας, όπως οι Gonzalez-Malama Architects, αποτελεί πηγή έμπνευσης, εξέλιξης και πρόκλησης, η οποία οδηγεί στη δημιουργία μοναδικών και καινοτόμων συστημάτων και έργων!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.