ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

COSMOS ALUMINIUM: Ισχυροποιεί τη θέση της και στην εγχώρια αγορά με όχημα την ETEM

Ένας νέος «παίκτης», ιδιαίτερα εύρωστος και δυναμικός, εισέρχεται στην εγχώρια αγορά συστημάτων αλουμινίου, μετά την απορρόφηση της ETEM από την COSMOS ALUMINIUM, με κύριο στόχο την ισχυροποίηση της θέσης του.

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της COSMOS ALUMINIUM και της ETEM, το οποίο προβλέπει τη συγχώνευση με απορρόφηση της δεύτερης εταιρείας από την πρώτη, είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα deal της φετινής χρονιάς στο ελληνικό επιχειρείν.

Αποτέλεσμα είναι μία έντονα εξωστρεφής εταιρεία διέλασης, όπως η COSMOS ALUMINIUM που σε συντριπτικό βαθμό διοχετεύει τα προϊόντα της στη διεθνή αγορά (εξάγει το 99% της παραγωγής της) να αποκτά πρόσβαση και μερίδιο στην ελληνική αγορά αρχιτεκτονικών προφίλ μέσω του αναγνωρισμένου brand της ETEM και των επιτυχημένων συστημάτων αυτής.

Η συγχώνευση των δύο εταιρειών δημιουργεί μία ισχυρότατη εταιρεία στον χώρο της διέλασης με αξιοζήλευτά νούμερα και σημαντική παρουσία εντός και εκτός συνόρων. Το νέο σχήμα αναμένεται να έχει τζίρο πάνω από 300 εκατ. ευρώ και συνολική παραγωγική δυναμική άνω των 70.000 τόνων, καθιστώντας το άκρως σημαντικό «παίκτη» στην εγχώρια βιομηχανία αλουμινίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά, η COSMOS ALUMINIUM κατέγραψε τζίρο που αγγίζει τα 150 – 160 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, η ΕΤΕΜ σε ενοποιημένη βάση το 2021 είχε τζίρο άνω των 75 εκατ. ευρώ.

Εκ μέρους της διοίκησης της COSMOS ALUMINIUM, ο κ. Γιάννης Καντώνιας ανέφερε στο aluNET.gr ότι στόχος της εντυπωσιακής στρατηγικής κίνησης της εταιρείας, είναι η ισχυροποίηση της παρουσίας της και στην ελληνική αγορά, με όχημα την ETEM. Πέρα από τις συνέργειες του εξωτερικού, καθώς η ETEM διαθέτει θυγατρικές σε Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Ουκρανία, κύριος στόχος είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας της COSMOS στην εγχώρια αγορά στα συστήματα αλουμινίου, «…πάντα με όρους υγιούς ανταγωνισμού και στα πεδία της ποιότητας και της καινοτομίας, με αιχμή του δόρατος τα πρωτοποριακά συστήματα της ETEM…», όπως χαρακτηριστικά μας τόνισε.

Το νέο σχήμα ως αμιγής εταιρεία αναμένεται το προσεχές φθινόπωρο, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό στην εγχώρια αγορά διέλασης και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, καθώς πρόκειται για έναν ισχυρό και υγιή «παίκτη», με υψηλή τεχνογνωσία και δυνατότητα να επενδύσει σε αρχιτεκτονικό αλλά και βιομηχανικό προφίλ!

Σωτήρης Κρουστάλλης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.