ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ENKAΣ Πειραιά: Με επιτυχία η ημερίδα και η Γενική Συνέλευση της Ένωσης

Στελέχη του κλάδου και εκπρόσωποι κλαδικών φορέων τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας διοργανώθηκε και ειδική ημερίδα με θέμα «Εξελίξεις και προκλήσεις στον κλάδο Δομικών Κατασκευών Αλουμινίου».

Ο πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ κ. Παντελής Σολιδάκης κατά την ομηλία του στην εκδήλωση.

H ENKAΣ Πειραιά διοργάνωσε πρόσφατα ειδική ημερίδα με θέμα «Εξελίξεις και προκλήσεις στον κλάδο Δομικών Κατασκευών Αλουμινίου και Σιδήρου» , πριν από την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των μελών της.

Αρκετοί συνάδελφοι, εκπρόσωποι της βιομηχανίας και των εμπορικών επιχειρήσεων τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μία αίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα μετά από πολύ καιρό. Ο κ. Νίκος Χριστοδούλου ως Έφορος δημοσίων σχέσεων του Σωματείου, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων, όπως ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης, ο πρόεδρος του ΒΕΠ, Γεώργιος Παπαμανώλης, ο πρόεδρος της ΟΒΣΠ, Δημήτριος Σαμιωτάκης, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΒΥ, Μανώλης Σηφάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΥΔΑΠ, Ιωάννης Παγκράτης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου εμπόρων αλουμινίου Αττικής, Μιχάλης Ιωαννίδης.

Ανοίγοντας την ημερίδα, ο πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ Πειραιά, Παντελής Σολιδάκης καλωσόρισε και ευχαρίστησε άπαντες τους παρευρισκομένους, καθώς και τις εταιρείες χορηγούς. Έκανε μία σύντομη αναδρομή στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και στις ευεργετικές επιδράσεις που είχαν στον κλάδο αλλά και στις δυσκολίες που προκαλούν λόγω της μη έγκαιρης αποπληρωμής τους. Ο πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ σχολίασε τις αυξήσεις πρώτων υλών και παρελκόμενων υλικών, καθώς και την εκτόξευση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Επεσήμανε την έλλειψη καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού και τις σημαντικές πρωτοβουλίες του κλάδου για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ Θεόφιλος Παγιάτης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τα τρέχχοντας θέματα του κλάδου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Θεόφιλος Παγιάτης λαμβάνοντας τον λόγο, εστίασε σε προβλήματα που αφορούν στη σημερινή κατάσταση του κλάδου, όπως η άτυπη επαγγελματική δραστηριότητα, η μαύρη εργασία, φαινόμενα αισχροκέρδειας και απροειδοποίητων ανατιμήσεων, στη μείωση του αριθμού των νέων ειδικευμένων εργαζομένων, στην εκπαίδευση και τη Μαθητεία, καθώς και στις συνεργασίες της ΠΟΒΑΣ με το Europa The LAB και την Architectural Aluminium Academy.

Ο κ. Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, επιστημονικό στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ , συνέχισε με την πολύ σημαντική παρουσίαση του «Εργαστηρίου πρόγνωσης και παρακολούθησης αλλαγών στα επαγγέλματα και τον οδικό χάρτη του επαγγέλματος κατασκευαστής αλουμινίου και σιδήρου».

Με θέμα «η σημασία της εκπαίδευσης στην εξέλιξη του κλάδου των κατασκευαστών αλουμινίου σιδήρου», ακολούθησε ο αντιπρόεδρος της ΕΝΚΑΣ Πειραιά, Χαράλαμπος Φαραστέλης, κάνοντας μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στην επαγγελματική κατάρτιση του κλάδου και τον σημαντικό της ρόλο στην εξέλιξη του.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών με επιτυχία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.