ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Δυναμική παρουσία στο BIM Conference

Η ALUMIL παρακολουθεί στενά τις νέες εξελίξεις στον αρχιτεκτονικό και κατασκευαστικό κλάδο γι’ αυτό και έχει δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη BIM που περιλαμβάνει βασικές τυπολογίες πολλών συστημάτων της.

Ο Δ/ντής Έρευνας & Ανάπτυξης της ALUMIL, Φίλιππος Δομαζινάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του «BIM for Manufacturers in the AEC Industry/ΒΙΜ για κατασκευαστές στην κατασκευαστική βιομηχανία».

Η ALUMIL συμμετείχε στο πρόσφατο The BIM Conference , ένα σημαντικό συνέδριο, που διεξήχθη σε συνδιοργάνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και της BOUSSIAS Events. Η εκδήλωση, που συγκέντρωσε την προσοχή μηχανικών από Ελλάδα και εξωτερικό, ήταν αφιερωμένη στην τεχνολογία του Building Information Modelling (BIM), το οποίο αποτελεί, σε διεθνές επίπεδο, το βασικό συστατικό της ψηφιακής εποχής όσον αφορά στη βιομηχανία του κατασκευαστικού κλάδου.

Η παρουσία της ALUMIL

Ως ηγέτιδα στον κλάδο των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, η ALUMIL παρακολουθεί στενά τις νέες εξελίξεις στον αρχιτεκτονικό και κατασκευαστικό κλάδο. Γι’ αυτό, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη BIM που περιλαμβάνει βασικές τυπολογίες πολλών συστημάτων της, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί σε περιβάλλον REVIT, ώστε να χρησιμοποιούνται από τους συνεργάτες της στη φάση του ψηφιακού σχεδιασμού των έργων τους.

Στο συνέδριο πήρε μέρος ως ομιλητής ο Δ/ντής Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας, Φίλιππος Δομαζινάκης. Ο τίτλος της παρουσίασης του κ. Δομαζινάκη ήταν «BIM for Manufacturers in the AEC Industry/ΒΙΜ για κατασκευαστές στην κατασκευαστική βιομηχανία».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο επικεφαλής του R&D της ALUMIL στάθηκε στα παρακάτω σημεία:

  • Η σημασία του να παρέχονται BIM αρχεία από πλευράς των κατασκευαστών κατά τη μελέτη ενός έργου.
  • Η δυνατότητα της μεθοδολογίας BIM να προβλέψει κατασκευαστικά λάθη, μειώνοντας το τελικό κόστος κατασκευής ενός έργου.
  • Το περιεχόμενο ενός BIM Object που αποτυπώνει ένα κούφωμα ALUMIL (παρουσιάστηκαν παραδείγματα συστημάτων της εταιρείας και εξειδικευμένων λογισμικών).
  • Η στρατηγική της ALUMIL με στόχο την παραγωγή περιεχομένου BIM σύμφωνα με προδιαγραφές ISO.
  • Η εδραίωση κουλτούρας BIM εντός ενός οργανισμού του βεληνεκούς της ALUMIL.
  • Παρουσίαση 3 σημαντικών διεθνών έργων στα οποία συμμετείχε η ALUMIL και είχαν απαίτηση για περιεχόμενο BIM.

Στην πρώτη γραμμή της νέας εποχής

Το BIM αποτελεί ένα σύνολο διαδικασιών σε ένα δομημένο ψηφιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο γίνεται χρήση διαφορετικών τεχνολογιών και μεθοδολογιών, προκειμένου να εκπονηθούν μελέτες για έργα. Ουσιαστικά, η μεθοδολογία BIM είναι το μέλλον των κατασκευών.

Εφαρμόζεται σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που εμπλέκονται σε ένα έργο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα στάδια (από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση και τη συντήρηση). Η ALUMIL έχει δημιουργήσει μια σελίδα αφιερωμένη στο BIM, ενώ παράλληλα, δημοσιεύει όλα τα BIM objects της στη διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα bimobject.com.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.