ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: Διακεκριμένος χορηγός στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών

Δυναμικό ήταν το «παρών» της ALUMINCO στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο. Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν και η ομιλία του Προέδρου & Δ/νοντα Συμβούλου, Αργύρη Καρρά για την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στον χώρο των συστημάτων αλουμινίου.

Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ALUMINCO, Αργύρης Καρράς κατά την ομιλία του στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών

Η ALUMINCO, δείχνοντας έμπρακτα τη μεγάλη εκτίμησή της προς το έργο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου & Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), συμμετείχε για ακόμα μια χρονιά στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών ως διακεκριμένος χορηγός. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου στο Αγρίνιο και συμμετείχαν οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου.

Ήταν το πρώτο συνέδριο που διοργάνωσε η ΠΟΒΑΣ μετά από τα 3 χρόνια της πανδημίας. Είχε υβριδική μορφή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα παρακολούθησης του είτε με φυσική παρουσία ή απομακρυσμένα μέσω Live link. Το περίπτερο της ALUMINCO αποτέλεσε μία από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές και έδωσε τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να ανακαλύψουν τον κόσμο των premium συστημάτων Skyline.

Σύσσωμες οι ομάδες πωλήσεων, εμπορικής διεύθυνσης και marketing έδωσαν το «παρών» και τις 3 ημέρες του συνεδρίου, στηρίζοντας την παρουσία της εταιρείας στο συνέδριο!

Νέες εφαρμογές για τα συστήματα αλουμινίου

Την ALUMINCO εκπροσώπησε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας, Αργύρης Καρράς, ο οποίος παρέθεσε και σχετική ομιλία αναφορικά με την καινοτομία και τις νέες εφαρμογές στα συστήματα αλουμινίου. Ο κ. Καρράς μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η 4η βιομηχανική επανάσταση έχει μπει τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην παραγωγή και τη διαχείριση. Η τεχνητή νοημοσύνη μας δίνει δυνατότητες που πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσαμε να φανταστούμε.

Τα ίδια τα κουφώματα φαίνεται πως θα αλλάξουν χαρακτήρα και λειτουργία. Σύντομα, φαίνεται, πως θα έχουν μια διαλειτουργική λογική. Θα αποτελούν διασυνδεδεμένα – ενεργά μέρη στον ψηφιακό μας κόσμο. Είναι μια τάση που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της τεχνολογίας Internet of Things. Τα κουφώματα θα αποτελούν πλέον πλατφόρμες διασύνδεσης και επεξεργασίας δεομένων. Θα έχουν δηλαδή λειτουργία smart και θα μπορούν για παράδειγμα να προβλέψουν τις καιρικές συνθήκες καθώς επίσης να αναγνωρίσουν απειλές και παραβιάσεις…

Μια ακόμη πρόκλησή μας είναι ο σχεδιασμός ενός νέου τρόπου κίνησης/κύλισης του βάρους των κουφωμάτων, ανοιγόμενων και συρόμενων και όχι μόνο από τη σκοπιά της ηλεκτροκίνησης. Η ανάγκη για τέτοια λύση προκύπτει από το γεγονός ότι τα κουφώματα χαρακτηρίζονται πλέον από μεγαλύτερη επιφάνεια και συνεπακόλουθα ολοένα και μεγαλύτερο βάρος. Ένα breakthrough, λοιπόν, για διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και αποτελεσματικής μεταφοράς του αυξανόμενου βάρους των κουφωμάτων: αυτή είναι η τάση που θεωρούμε πως θα θέσει νέες προκλήσεις και ίσως αλλάξει τα κουφώματα για… πάντα».

Αναφερόμενος στη βιωσιμότητα συνέχισε, λέγοντας: «Οι κυβερνήσεις και η κοινωνία -ευτυχώς- έχουν αντιληφθεί πως το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι πρόβλημα όλων μας. Έτσι εστιάζουν όλο και περισσότερο στην αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα. Το αλουμίνιο είναι το υλικό που μπορεί να ανταποκριθεί στη μεγάλη αυτή ανάγκη και αυτός είναι ο λόγος που πλέον είναι τόσο ελκυστικό.

Εκτός από την επιταγή της τάσης του green building καινοτομία αποτελεί και η υιοθέτηση μιας πράσινης φιλοσοφίας και βιώσιμων πρακτικών στη λειτουργία των ίδιων των εταιρειών μας. Για εμάς στην ALUMINCO η λέξη «πράσινο» δεν είναι απλά μια τάση, αλλά το ίδιο μέλλον. Για εμάς η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο παρά βιώσιμη».

Η «πράσινη φιλοσοφία» ALUMINCO

Απόδειξη της πράσινης φιλοσοφίας της ALUMINCO είναι μια σειρά από δράσεις προσανατολισμένες στη βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα σε αυτές εντάσσεται η «ανακύκλωση» αέριων ρύπων για την παραγωγή αλουμινίου, η αξιοποίηση φωτοβολταϊκών πάνελ για την παραγωγή ενέργειας, η ανακύκλωση πρώτων υλών και μη μεταλλικών αποβλήτων και η επιλογή πρώτης ύλης παραγόμενης από 100% πράσινη ενέργεια για τη νέα προϊοντική της κατηγορία, τα Skyline.

Στον ίδιο πράσινο προσανατολισμό κινείται και η ένταξή της στην Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (Environmental Product Declaration – EPD). Πρόκειται για ένα σύστημα Οικολογικής Σήμανσης, με τη μορφή επαληθεύσιμου εγγράφου, που πιστοποιεί με διαφάνεια την περιβαλλοντική επίπτωση των προϊόντων καθ’ όλο τον κύκλο ζωής τους.

Το EPD της ALUMINCO αναπτύχθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 14025 και ΕΝ 15804 και στηρίχθηκε στη Μελέτης Ανάλυσης Κύκλου Ζωής (Life Cycle Assessment – LCA) κατά τα πρότυπα ISO 14040 και ISO 14044, για τέσσερα διαφορετικά προϊόντα που αποτελούν τον κύριο όγκο παραγωγής και πωλήσεών της.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.