ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Χρυσός Χορηγός στη λαμπερή Ημερίδα Αρχιτεκτονικής & Design ΕΣΩ 2022!

Η υποστήριξη της ημερίδας ΕΣΩ από την ALUMIL υπογράμμισε τη σταθερή επιδίωξη της εταιρείας να βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων στον κλάδο της αρχιτεκτονικής.

Στα μέσα Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η 10η εκδοχή της ημερίδας ΕΣΩ στη μεγάλη σκηνή του ιδρύματος Ωνάση, με εκλεκτούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ALUMIL, πάντα δίπλα σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική και τους ανθρώπους της, υποστήριξε τη διοργάνωση ως Χρυσός Χορηγός.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης, που ήταν σε συμπαραγωγή και σε συνεπιμέλεια των περιοδικών ARCHISEARCH.gr και +DESIGN με τα ιδρύματα Ωνάση και Mies Van Der Rohe, ήταν η Head of Content της Design Ambassador, Δανάη Μάκρη και ο επιμελητής των προγραμμάτων του Mies Van Der Rohe στη Βαρκελώνη, Ivan Blasi.

Τα βραβεία για τη συνολική προσφορά δύο σπουδαίων αρχιτεκτονισσών και μιας διεθνούς ακτινοβολίας εικαστικού, σηματοδότησαν τις πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς. Τα lifetime achievement awards απονεμήθηκαν διαδοχικά στις Σέβα Καρακώστα, Μάρω Καρδαμίτση – Αδάμη και Νέλλα Γκόλαντα για το καθοριστικό αποτύπωμα της επαγγελματικής τους διαδρομής. Παράλληλα, στην ημερίδα συζητήθηκαν καίρια ζητήματα του καιρού μας, όπως η βιωσιμότητα, η προσβασιμότητα στον δημόσιο χώρο, η αναγκαιότητα του κοινωνικού πρόσημου των σύγχρονων έργων και η σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η ημερίδα ΕΣΩ 2022, η πρώτη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, διερεύνησε τις προκλήσεις της εποχής μας και ψηλάφησε τις απαντήσεις που δίνουν το design και η αρχιτεκτονική σε αυτές. Η υποστήριξη της ALUMIL υπογράμμισε τη σταθερή επιδίωξη της εταιρείας να βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων στον κλάδο της αρχιτεκτονικής, που καλείται να προσαρμοστεί σε έναν μετά-COVID κόσμο. Άλλωστε, όπως αναφέρουν και οι διοργανωτές «το συνέδριο ήταν μια προσπάθεια χαρτογράφησης του αγνώστου ή αλλιώς του αρχιτεκτονικού κόσμου μετά την πανδημία».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.