ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Εξοικονομώ “2021”: Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων

Για να πάρουν τα χρήματα όλοι οι συμμετέχοντες χρειάστηκε το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να πάρει την απόφαση να διπλασιάσει τον προϋπολογισμό του προγράμματος.

Ποσά που αγγίζουν ως και τις 21.000 ευρώ εξασφαλίζουν για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών τους όσοι υπέβαλαν αιτήσεις για το πρόγραμμα Εξοικονομώ “2021”. Σχεδόν 80.000 οικογένειες θα πάρουν την επιδότηση εφόσον δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα, πέραν εκείνων βεβαίως που προκύπτει πως δεν πληρούν τα κριτήρια. Για να πάρουν τα χρήματα όλοι οι συμμετέχοντες χρειάστηκε το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να πάρει την απόφαση να διπλασιάσει τον προϋπολογισμό του προγράμματος.

Αυτή την στιγμή το Νέο Εξοικονομώ «τρέχει» με 630 εκατ. προϋπολογισμό και εκτιμάται πως το συγκεκριμένο ποσό «κινητοποιεί» πόρους στην αγορά που αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση η σκέψη είναι ο προϋπολογισμός να διπλασιαστεί ώστε να χρηματοδοτηθούν όλες οι αιτήσεις που έγιναν.

Κριτήριο η εξοικονόμηση ενέργειας

Όπως είναι γνωστό, τα κίνητρα του προγράμματος διαμορφώνονται ανάλογα με το εισόδημα του ωφελούμενου και ορίζονται επιλέξιμες εισοδηματικές κατηγορίες και το βαθμό εξοικονόμησης ενέργειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη στήριξη ενεργειακά φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών, με αυξημένο ποσοστό επιχορήγησης για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους και την παροχή δυνατότητας εγγυοδοσίας για την εξασφάλιση του δανείου προς τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, σε περίπτωση σύναψης δανειακής σύμβασης.

Ταυτόχρονα προβλέπεται υποστήριξη ενεργειακών κοινοτήτων Δήμων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για την κάλυψη των καταναλώσεων ενεργειακά φτωχών νοικοκυριών.

Ως ένα από τα βασικά κριτήρια πρόκρισης των αιτήσεων για χρηματοδότηση έχει οριστεί η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας, βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων (σε ποσοστό 50%) καθώς και το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα (σε ποσοστό 15%).

Πηγή: enikonomia.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.