ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Παρουσίασε την ενεργειακή της αποτελεσματικότητα στο Energy Efficiency in Manufacturing Conference

Τα αρμόδια στελέχη της Europa παρουσίασαν το σύνολο των ενεργειών της εταιρείας που αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση της ενεργειακής της απόδοσης.

Ο Production Manager της Europa, Άρης Καζάνας

Δύο στελέχη της Europa παρουσίασαν τις ενέργειες και τα project της εταιρείας αναφορικά με τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής της απόδοσης στο Energy Efficiencyin Manufacturing Conference που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου από την Boussias Conferences.

Συγκεκριμένα, ο Μηχανολόγος Μηχανικός, ΜΒΑ και Production Manager, Άρης Καζάνας και η Πολιτικός Μηχανικός, M.Sc. και Energy Efficiency Consultant, Ελένη Δικαίου, ανέλυσαν τις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας της Europa αναφορικά με:

  • Αντικατάσταση λαμπτήρων
  • Αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
  • Αντικατάσταση στόλου οχημάτων

Στόχο της Europa αποτελεί η αύξηση της παραγωγικότητας, με ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής.

Η Energy Efficiency Consultant της Europa, Ελένη Δικαίου

Οι κινήσεις της Europa σε αυτό τον τομέα δεν περιορίζονται στις νέες επενδύσεις. Στο Συνέδριο επισημάνθηκαν οι δράσεις που έχει λάβει η εταιρεία προς την κατεύθυνση της καθαρής ενέργειας. Μεγάλο μέρος των επενδύσεων της Europa προσανατολίζεται επί σειρά ετών προς τις Α.Π.Ε., με κυρίαρχα τα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Παράλληλα σε επίπεδο προϊόντων η Europa προχώρησε στην έκδοση 4 ξεχωριστών πιστοποιήσεων για επαλήθευση της βιωσιμότητας των προϊόντων της (EPDs – Environmental Product Declarations).

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κα Δικαίου εκπροσωπεί την Europa και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμμετέχοντας στο Building Sustainability Experts Group και στο Sustainability Committee του European Aluminium.

Όλες οι ενέργειες της Europa παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο ως μια ενιαία στρατηγική και φιλοσοφία που ξεκινά από την υπεύθυνη στάση της εταιρείας απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου πάνω στο οποίο βασίζεται η επιχειρηματική της δραστηριότητα και πρακτική.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.