ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Αλουμινίου υποστηρίζει την εκστρατεία της Ε.Ε. για τη μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό αέριο

Η Ένωση υποστηρίζει ότι, παρά τη μείωση των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια κατά περίπου 16 τεραβατώρες ετησίως, μια περαιτέρω μείωση της παραγωγής για αυτούς τους λόγους θα ήταν θετική.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Αλουμινίου European Aluminium επικροτεί την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πρωτοβουλία της, με στόχο τη μείωση της εξάρτησης της ηπείρου από το ρωσικό αέριο.

Σε ένα έγγραφο θέσης που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος, ο οργανισμός εξέφρασε την υποστήριξή του για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση αερίου για έναν ασφαλή χειμώνα» που λένε ότι θα βοηθήσει στην ανακούφιση των υψηλών τιμών και των ελλείψεων ηλεκτρικού ρεύματος. Σημειώνοντας ότι το ενεργειακό κόστος αποτελεί περίπου το 40 τοις εκατό του κόστους παραγωγής που σχετίζεται με την τήξη αλουμινίου, ο Σύνδεσμος λέει ότι το άλμα κατά 50 τοις εκατό στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχει επιβαρύνει σοβαρά τη βιομηχανία.

Η Ένωση υποστηρίζει ότι, παρά τη μείωση των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια κατά περίπου 16 τεραβατώρες ετησίως, μια περαιτέρω μείωση της παραγωγής για αυτούς τους λόγους θα ήταν θετική. Επιπλέον, σημειώνουν ότι οι απρογραμμάτιστες διακοπές ρεύματος είναι εγγενώς κακές για τη βιομηχανία, καθώς τέτοιες απώλειες ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να κοστίσουν τεράστια ποσά χρόνου και χρήματος για την ανάκαμψη.

«Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν προσεκτικά τον πρόσφατα εγκριθέντα κανονισμό και να υιοθετήσουν μια ισορροπημένη προσέγγιση κατά την επανεξέταση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης τους. Τα κράτη μέλη πρέπει να λάβουν υπόψη ότι η διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στον τομέα του αλουμινίου θα είχε σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, συμπεριλαμβανομένων των κατάντη τομέων, αλλά η εξοικονόμηση αερίου θα ήταν σχετικά χαμηλή», αναφέρει η Ένωση.

«Η τεχνική δυνατότητα ορισμένων εργασιών να σταματήσουν την παραγωγή είναι σε μεγάλο βαθμό περιορισμένη και εξαρτάται από το μέγεθος και τη διαμόρφωση του εργοστασίου. Οποιαδήποτε διακοπή θα επηρεάσει την παραγωγή και θα έχει κυματιστικές επιδράσεις περαιτέρω πάνω-κάτω στην αλυσίδα αξίας. Τα σχέδια περιορισμού πρέπει να αναλύουν προσεκτικά την παρουσία ολόκληρης ή μέρους της αλυσίδας αξίας αλουμινίου σε μια δεδομένη χώρα, πιθανές διασυνοριακές επιπτώσεις των περικοπών σε γειτονικές χώρες, εξαρτήσεις από εισαγωγές, πρόσβαση στον ενεργειακό εφοδιασμό, επιπτώσεις στην αλυσίδα αξίας τόσο στους πελάτες όσο και στους προμηθευτές , καθώς και τις συνολικές οικονομικές και χρηματοοικονομικές απώλειες όσον αφορά τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη».

«Τέλος, τα συστήματα αποζημίωσης για τη βιομηχανία πρέπει να είναι ανάλογα με τις περικοπές και να περιλαμβάνουν το γεγονός ότι σε περίπτωση περιορισμένης παραγωγής θα υπάρξει μια διαδοχική επίδραση σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού», κατέληξε η ανακοίνωση της European Aluminium.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.