ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Χορηγός του εθελοντικού προγράμματος Blue Halkidiki 2022

Η ALUMIL υποστήριξε με χορηγία το εθελοντικό πρόγραμμα Blue Halkidiki 2022 που αφορούσε σε μία ολόκληρη εβδομάδα δράσεων για τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης στη Χαλκιδική.

Η Γη είναι το σπίτι όλων μας. Εκκινώντας από αυτή την αρχή και συνεχίζοντας με συνέπεια και υπευθυνότητα τις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος, η ALUMIL υποστήριξε ως Χορηγός το εθελοντικό πρόγραμμα Blue Halkidiki 2022, μια πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού συλλόγου Greek Eco Project για τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης.

Το εθελοντικό πρόγραμμα, για μία εβδομάδα έλαβε χώρα στον Τορωναίο Κόλπο της Χαλκιδικής και περιλάμβανε μια σειρά δράσεων με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση κατά της θαλάσσιας ρύπανσης που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα παγκοσμίως.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με ένα διήμερο Τουρνουά Beach Volley στην παραλία της Μεταμόρφωσης παρουσία επαγγελματιών πετοσφαιριστών και πλήθους εθελοντών κάθε ηλικίας και συνεχίστηκε με περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις, οικολογικά παιχνίδια και καθαρισμούς βυθών και ακτών.

Μέσα από τους υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε Μεταμόρφωση, Νικήτη, Κέλυφος, Πόρτο Κουφό, Νέες Φώκιες, Γλαρόκαβο και Καλογριά, οι ομάδες των εθελοντών κατάφεραν να συλλέξουν συνολικά 3,5 τόνους απορριμμάτων, με τα ευρήματα να παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλομορφία από περιοχή σε περιοχή.

«Πρωταγωνιστές» του βυθού αναδείχθηκαν τα ελαστικά, ο αλιευτικός και κολυμβητικός εξοπλισμός καθώς και μεταλλικές κατασκευές όπως ομπρέλες, τραπέζια και καρέκλες, ενώ στις ακτές «κυριάρχησαν» για ακόμα μία φορά οι γόπες, τα πλαστικά και τα μικροπλαστικά.

Το πρόγραμμα Blue Halkidiki 2022 δεν ήταν μόνο μια μεγάλη οικολογική γιορτή. Ήταν μια αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης αλλά και ένα κίνητρο για να σχεδιάσουμε τις επόμενες ενέργειες για την αντιμετώπισή του. Πιστή στο όραμά της για έναν πλανήτη πιο καθαρό και υγιή, η ALUMIL θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να στηρίζει έμπρακτα δράσεις που στοχεύουν στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος στη Γη, το σπίτι όλων μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.