ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

ALBIO 131 Passive: Για κτίρια ενεργειακής απόδοσης Α και Α+

Ακόμη μία καινοτομία από την EXALCO, μία κορυφαία επιλογή για κτίρια που θέλουν να επιτύχουν ενεργειακή απόδοση μεγαλύτερη ή ίση με Α (Παθητικά κτίρια).

Τα Παθητικά Κτίρια είναι το μέλλον της εξοικονόμησης ενέργειας. Η ενεργειακή εξοικονόμηση αποτελεί ανάγκη ζωτικής σημασίας στον κτιριακό τομέα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη μείωση του κόστους κατανάλωσης και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Πάνω σε αυτή την ανάγκη δημιουργήθηκε η φιλοσοφία των κτιρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης, ευρέως γνωστά και ως Παθητικά Κτίρια.

Ένα κατασκευαστικό concept σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης!

Ένα Παθητικό Κτίριο χρησιμοποιεί έως και 90% λιγότερη ενέργεια για θέρμανση και ψύξη από τα συμβατικά κτίρια της Κεντρικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα να απαιτείται λιγότερο από 1,5 λίτρο πετρελαίου ή 1,5 κυβικό μέτρο φυσικού αερίου τον χρόνο, για τη θέρμανση ενός τετραγωνικού μέτρου κατοικήσιμου χώρου. Εξαιρετικά μεγάλη οικονομία, όμως, επιτυγχάνεται και στις θερμότερες περιοχές, όπου τα κτίρια χρειάζονται ψύξη.

Ειδικά σχεδιασμένα κουφώματα με σωστή τοποθέτηση

Βασική αρχή για την αποδοτική λειτουργία ενός Παθητικού Κτιρίου είναι τα ειδικά σχεδιασμένα κουφώματα που έχουν τοποθετηθεί σωστά.

ΓΙΑΤΙ:

  1. Μονώνουν το κτίριο, διατηρώντας τη ζέστη μέσα σε αυτό τον χειμώνα και έξω από αυτό το καλοκαίρι.
  2. Αξιοποιούν στο βέλτιστο τα ηλιακά κέρδη.
  3. Διασφαλίζουν αεροστεγανότητα στο κτίριο, ώστε να εμποδίζεται η εμφάνιση ρευμάτων αέρα και φθορών από την υγρασία.
  4. Ελαχιστοποιούν τις θερμογέφυρες και τα ασθενή σημεία στο κτιριακό κέλυφος για τη δημιουργία ευχάριστης και σταθερής θερμοκρασίας.
Ένα κούφωμα θεωρείται κατάλληλο για χρήση σε Παθητικά Κτίρια όταν έχει συντελεστή Uw ≤ 0,80 W/m2K (με χρήση υαλοπίνακα Ug = 0,7 W/m2K). Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει το προφίλ να έχει επίδοση Uf < 0,80 W/m2K.

ALBIO 131 Passive: Ανοιγόμενο σύστημα για κτίρια ενεργειακής απόδοσης Α και Α+

To ALBIO 131 Passive είναι μία ακόμη καινοτομία από την EXALCO! Αποτελεί κορυφαία επιλογή για κτίρια που θέλουν να επιτύχουν ενεργειακή απόδοση μεγαλύτερη ή ίση με Α (Παθητικά κτίρια).

Πρόκειται για ένα ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα προηγμένης τεχνολογίας από την PREMIUM σειρά συστημάτων της EXALCO, που φέρει ειδικό σχεδιασμό και πληροί τις απαιτητικές προδιαγραφές για χρήση σε Παθητικά Κτίρια της κλιματικής ζώνης της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης (Cool Temperature).

Ο μοντέρνος σχεδιασμός του σε minimal ίσιες γραμμές και οι αμέτρητες τυπολογίες του προσφέρουν αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και ξεχωριστή αισθητική σε κάθε κτίριο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Πολυθάλαμα πολυαμίδια.
  • Πολυθάλαμα λάστιχα διπλής διέλασης για καλύτερη στεγάνωση και μόνωση.
  • Μονωτικά υψηλών επιδόσεων στους θαλάμους των προφίλ.
  • Ειδικός σχεδιασμός για στερέωση του κουφώματος σε προφίλ αλουμινίου και όχι πολυαμιδίου.
  • Μεγάλος θάλαμος συγκέντρωσης νερού που προσπαθεί να εισχωρήσει στο κούφωμα.
  • Διαθέσιμα πάχη υαλοπίνακα από 52 – 93 χιλ.
  • Ιδανικό για Παθητικά Κτίρια στην κλιματική ζώνη Cool Temperature
  • Uwinst = 0,75 W/m2K

ALBIO 131 Passive
Συντελεστής Θερμοπερατότητας Uf = 0,70 W/m2K

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.