ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΚουφώματαΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ALUMIL: Η ηχομείωση στο προσκήνιο για 4 κορυφαία συστήματά της!

Με νέες πιστοποιήσεις ηχομείωσης για τέσσερα συστήματά της, η ALUMIL φέρνει στο προσκήνιο τη σημαντικότητα του περιορισμού των θορύβων για το σύγχρονο ευ ζην.

Στις σύγχρονες πόλεις υπάρχουν πολλών ειδών θόρυβοι, που πολλές φορές μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα δύσκολη και κουραστική. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος «η ηχορύπανση αποτελεί ένα διογκούμενο πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη και πολλοί άνθρωποι ενδέχεται να μην έχουν επίγνωση των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στην υγεία τους».

Τα συστήματα αλουμινίου της ALUMIL αναπτύσσονται  με επίκεντρο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Ως εκ τούτου, κατά τον σχεδιασμό τους λαμβάνεται πάντοτε σοβαρά υπόψη η απόδοσή τους στον σημαντικότατο τομέα της ηχομείωσης. Υπό αυτό το πρίσμα τα συστήματα υποβάλλονται σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, ώστε να πιστοποιηθούν οι επιδόσεις τους και να βελτιωθούν περαιτέρω οι ηχομονωτικές τους ιδιότητες.

Στο πλαίσιο της παραπάνω φιλοσοφίας, η ALUMIL προχώρησε σε νέες πιστοποιήσεις για τέσσερα (4) συστήματά της, σε σχέση με την ηχομείωση που προσφέρουν. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα ανοιγόμενα θερμομονωτικά SUPREME S77, SMARTIA S67 URBAN, SMARTIA M9660, καθώς και το σύστημα πορτών εισόδου SMARTIA MD67.

Για τις νέες πιστοποιήσεις, η ALUMIL συνεργάστηκε με το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας, τον επίσημο φορέα πιστοποιήσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά από όλους τους απαραίτητους ελέγχους, οι μετρήσεις οδήγησαν στις παρακάτω σημαντικές πιστοποιήσεις ως προς τις επιδόσεις ηχομείωσης:

  • SUPREME S77: 44dB
  • SMARTIA S67 URBAN: 45dB
  • SMARTIA M9660: 45dB
  • SMARTIA MD67: 42dB

Προκειμένου να γίνει περισσότερο κατανοητό το επίπεδο της ηχομείωσης που προσφέρουν τα παραπάνω συστήματα, ένας δρόμος υψηλής κυκλοφορίας παράγει θορύβους κοντά στα 80dB. Αυτό σημαίνει πως στην περίπτωση που διαθέτουμε ένα σύστημα με πιστοποιημένη ηχομείωση 45dB, ο θόρυβος που θα περνάει από το κούφωμα στο εσωτερικό του χώρου μας θα είναι κατά 45dB μικρότερος, άρα 35dB.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι παραπάνω μετρήσεις βάσει των οποίων πιστοποιήθηκαν τα συστήματα, έγιναν με χρήση υαλοπινάκων συγκεκριμένων ηχομονωτικών ιδιοτήτων.

Ειδικότερα, το SUPREME S77 πιστοποιήθηκε με υαλοπίνακα που διέθετε επίπεδο ηχομείωσης 46 dB, το SMARTIA S67 URBAN με υαλοπίνακα που διέθετε ηχομείωση ύψους 50dB, ενώ για τα M9660 και MD67, ο υαλοπίνακας διέθετε ηχομείωση 51dB.

Στην ALUMIL παραμένουν σταθερά πιστοί στο όραμα της εταιρείας για συνεχή εξέλιξη και κατασκευαστική αριστεία. Με τις νέες πιστοποιήσεις ηχομονωτικών επιδόσεων των παραπάνω συστημάτων, η εταιρεία ενισχύει τις ιδιότητές τους και παραδίδει στους πελάτες της κουφώματα που συμβάλλουν δραστικά στη μείωση της όχλησης από δυσάρεστους θορύβους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.