ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

ALUMINCO: Κορυφαίες λύσεις στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων

Η ALUMINCO διαθέτει εξαιρετικές λύσεις για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος είτε πρόκειται για βιομηχανική είτε για οικιακή χρήση.

Η πιο γνωστή ανανεώσιμη πηγή ενέργειας στην Ελλάδα είναι ο ήλιος της. Τα φωτοβολταϊκά (Φ/Β) συστήματα μπορούν να αξιοποιήσουν την ηλιακή ενέργεια είτε πρόκειται για βιομηχανική είτε για οικιακή χρήση.

Η ALUMINCO δραστηριοποιείται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και ειδικά των Φ/Β συστημάτων, σχεδιάζοντας και παράγοντας μοναδικά συστήματα Φ/Β πλαισίων με τη διακριτική ονομασία ΗΛΕΚΤΡΑ ΙΙ, ΕΣΤΙΑ και ΦΑΕΘΩΝ ΙΙ, επιτυγχάνοντας μια άψογη τεχνικά και αισθητικά στήριξη και με εξαιρετική αντοχή στον χρόνο και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Εξίσου εξαιρετική λύση για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν οι αυτόνομες ηλιακές κολώνες φωτισμού με Φ/Β πάνελ και διακριτικό τίτλο APOLLO SOLAR LIGHT για μεγάλα πάρκα και δρόμους.

ELECTRA ΙΙ: Σύστημα στήριξης Φ/Β πλαισίων σε επίπεδες οροφές

Το σύστημα ΗΛΕΚΤΡΑ II προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις των εφαρμογών σε επίπεδες οροφές. Έχει τη δυνατότητα στήριξης τόσο των πολυκρυσταλλικών, μονοκρυσταλλικών όσο και των άμορφων (thin film) Φ/Β πάνελ και παραδίδεται μεμονωμένα ως προφίλ και εξαρτήματα ή έτοιμη κατασκευή κομμένη και τρυπημένη ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις διαστάσεις των Φ/Β του εκάστοτε έργου.

Το ΗΛΕΚΤΡΑ II έχει μελετηθεί για να πακτωθεί στην οροφή του κτιρίου, είτε να στηριχθεί σε στηθαίο με τη χρήση ειδικού εξαρτήματος. Το σύστημα κατασκευάζεται σε σταθερές γωνίες κλίσης των πάνελ ως προς το έδαφος, το εύρος των οποίων κυμαίνεται από 15°- 45°.

Ενσωματώνει χαρακτηριστικά αυξημένης ευκολίας συναρμολόγησης με τη χρήση ειδικού αλουμινένιου περικοχλίου. Το περικόχλιο μπορεί να εισαχθεί σε οποιαδήποτε θέση του προφίλ χωρίς να απαιτείται συρτάρωμα αυτού από το άκρο του προφίλ.

Για την κατασκευή των βάσεων από τα προφίλ χρειάζονται μόνο κάθετες κοπές και διατρήσεις χωρίς να απαιτούνται άλλα εξειδικευμένα εργαλεία. Έτσι παρέχεται η δυνατότητα κατασκευής βάσεων σε όλους τους κατασκευαστές ανεξαρτήτως μεγέθους με πολύ χαμηλό κόστος.

ESTIA: Σύστημα στήριξης Φ/Β πλαισίων σε στέγες με κεραμίδια

Το σύστημα EΣTIA σε στέγες με κεραμίδια σε συνδυασμό με τα πρωτοποριακά κεραμίδια αλουμινίου της ALUMINCO, τα οποία είναι κατοχυρωμένα με διεθνή πατέντα ευρεσιτεχνίας, διασφαλίζει την άριστη υδατοστεγανότητα της συνολικής κατασκευής χωρίς την παραμικρή εισροή υδάτων στο εσωτερικό του σπιτιού.

Η τοποθέτηση του συστήματος EΣTIA σε στέγες με κεραμίδια γίνεται με τη χρήση προφίλ αλουμινίου σε μονή αλλά και σε διπλή συστοιχία που εξασφαλίζει στα Φ/Β πάνελ επαρκή απόσταση από την επιφάνεια της στέγης, για το σωστό αερισμό τους.

Τα πρωτοποριακά κεραμίδια αλουμινίου της ALUMINCO σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν ασφάλεια, ταχύτητα και ευκολία κατά την τοποθέτηση. Η αποφυγή οπών στα κεραμίδια διασφαλίζει την άριστη υδατοστεγανότητα της συνολικής κατασκευής. Τα κεραμίδια αλουμινίου διατίθενται σε 4 διαφορετικούς τύπους -ρωμαϊκός, ολλανδικός, γαλλικός και σουηδικός- συμβατούς με τα αντίστοιχα κεραμικά και με κάθε τύπο τεγίδας της αγοράς. Η χρήση των κεραμιδίων αλουμινίου προσφέρει ταχύτητα στην εγκατάσταση του συστήματος έναντι των συμβατικών κατασκευών με λάμες που αγκυρώνουν στα κεραμικά κεραμίδια.

Το σύστημα EΣTIA αποτελείται από έναν οδηγό αλουμινίου πάνω στον οποίο τοποθετούνται τα Φ/Β πάνελ και μια ειδικά σχεδιασμένη βίδα, η οποία με μισή περιστροφή τα συγκρατεί. Ο οδηγός είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να συγκρατεί το Φ/Β μέχρι την οριστική στήριξή του με τη βίδα.

Ο ευφυής σχεδιαστικός κανόνας του συστήματος EΣTIA προσαρμόστηκε για να καλύψει επίσης τις απαιτήσεις των εφαρμογών σε κεκλιμένες οροφές με κεραμίδια. Τόσο στις μεταλλικές οροφές όσο και σε αυτές με κεραμίδια, το σύστημα EΣTIA μειώνει τον χρόνο παραμονής του τοποθετητή στην οροφή στο ελάχιστο, στεγανοποιεί οποιοδήποτε τρύπημα στο υλικό κάλυψης της οροφής, ενώ το κόστος του είναι συγκριτικά μικρό. Η διάταξη των πάνελ μπορεί να είναι οριζόντια ή κάθετη.

Η τοποθέτηση του συστήματος EΣTIA γίνεται με τη χρήση προφίλ αλουμινίου σε διπλή συστοιχία που εξασφαλίζει στα Φ/Β πάνελ επαρκή απόσταση, από την επιφάνεια του τραπεζοειδούς πάνελ, για τον σωστό αερισμό τους.

FAETHON ΙΙ: Σύστημα στήριξης Φ/Β πλαισίων σε πάρκα

Το σύστημα ΦΑΕΘΩΝ ΙΙ χρησιμοποιείται σε εφαρμογές στήριξης Φ/Β πάνελ σε ανοιχτά πεδία. Η αρθρωτή φιλοσοφία συναρμολόγησής του παρέχει αυξημένη ευελιξία στην επιλογή της κλίσης, της απόστασης του πρώτου πάνελ από το έδαφος και του πλήθους των πάνελ που μπορούν να αναρτηθούν καθ ύψος.

Στα πλεονεκτήματα του συστήματος συγκαταλέγεται η χρήση ειδικού αλουμινένιου περικοχλίου. Το περικόχλιο μπορεί να εισαχθεί σε οποιαδήποτε θέση του προφίλ χωρίς να απαιτείται συρτάρωμα αυτού από το άκρο του προφίλ.

O τρόπος άρθρωσης των πελμάτων επιτρέπει την παραλαβή τυχόν ανισοϋψιών που εμφανίζουν τα σημεία πάκτωσης στο έδαφος (γεώβιδες, πάσσαλοι τσιμεντένιες βάσεις κ.ά.) σε ένα εύρος 7 εκ. (3,5 εκ.) σε κάθε πέλμα.

Για την κατασκευή των βάσεων από τα προφίλ χρειάζονται μόνο κάθετες κοπές και διατρήσεις χωρίς να απαιτούνται άλλα εξειδικευμένα εργαλεία. Έτσι παρέχεται η δυνατότητα κατασκευής βάσεων σε όλους τους κατασκευαστές ανεξαρτήτως μεγέθους με πολύ χαμηλό κόστος. Τα τρίγωνα που απαρτίζουν την εκάστοτε διάταξη μπορούν να προσυναρμολογηθούν από τον τοποθετητή στον χώρο του και να φορτωθούν έτοιμα για τοποθέτηση, μειώνοντας στο ελάχιστο τον χρόνο παραμονής των συνεργείων εγκατάστασης στο πεδίο.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του γαλβανισμένου συστήματος στήριξης με έναν πάσσαλο είναι η ταχύτητα εγκατάστασης, η απλότητα και η ταχύτητα συναρμολόγησης, καθώς και η ιδιαίτερα στιβαρή κατασκευή. Αυτό το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί σε διατάξεις διπλού portrait, χωρίς περιορισμούς όσον αφορά στο μήκος.

Ο ενισχυμένος ανοξείδωτος χάλυβας, καθώς και οι ειδικά σχεδιασμένες τεγίδες των Φ/Β πλαισίων, επιτρέπουν στα πολύγωνα στήριξης του συστήματος να τοποθετούνται σε τέτοιες αποστάσεις, ώστε το σύστημα να στηρίζεται σωστά, αλλά και το κόστος να είναι αρκετά μειωμένο.

Τα μήκη των πασσάλων μπορούν να σχεδιαστούν σύμφωνα με τις ανάγκες του έργου. Λόγω της ειδικά σχεδιασμένης και σταθερής κατασκευής αυτού του συστήματος, μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε χωράφι, ανεξάρτητα από τα φορτία χιονιού, ή αέρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.