ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ στο κανάλι One Channel

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Θεόφιλος Παγιάτης σε τηλεοπτική του παρουσία σε διαδικτυακό κανάλι σχολίασε μία σειρά θεμάτων που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των κατασκευαστών κουφωμάτων.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (ΠΟΒΑΣ), Θεόφιλος Παγιάτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της δημοσιογράφου Μάιρα Μπάρμπα “One News” του διαδικτυακού καναλιού “One Channel” όπου και σχολίασε τα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021, καθώς και το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ μεταξύ των άλλων είπε: «Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν αγγίζουν τις πραγματικές ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των βιοτεχνών και μάλλον είχαν προεκλογικό χαρακτήρα. Σαφώς είναι θετικό ότι ενισχύονται κάποιες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά οι μικρομεσαίοι απογοητεύτηκαν από τις εξαγγελίες.

Παράδειγμα το τέλος επιτηδεύματος που αποτελεί έναν κεφαλικό φόρο, δεν αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε, δηλαδή με πλήρη και άνευ όρων διαγραφή ακόμα και μετά από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την κυβέρνηση και τη διαπίστωση ότι είναι ένας άδικος κεφαλικός φόρος.

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 μπορεί να ενισχύθηκε, παρόλα αυτά τα χρήματα στην πραγματική οικονομία ακόμα δεν τα έχουμε δει. Κάποιοι από τους δικαιούχους που έχουν πάρει το πράσινο φως για την ένταξη των εργασιών, λόγω του ότι είναι δύσπιστοι ως προς τις κυβερνητικές εξαγγελίες, δεν προχωρούν σε παρεμβάσεις με ίδια κεφάλαια.

Εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό μικρών επιχειρήσεων παραμένουν εκτός τραπεζικού συστήματος και πρόσβασης στη δανειοδότηση, κάτι το οποίο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων δεν είδαμε. Ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Πώς λοιπόν θα βελτιώσουν τη θέση τους οι μικρές επιχειρήσεις και θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027; Χρειάζεται ένας σχεδιασμός που να αντιμετωπίζει συνδυαστικά τα προβλήματα των επιχειρήσεων».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.