ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Γιώργος Μεντζελόπουλος – Πρόεδρος Ε.Ε.Α.: «Αύξηση 57% στις εξαγωγές του κλάδου το α’ εξάμηνο»

Δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου Γιώργου Μεντζελόπουλου στα εγκαίνια της κλαδικής έκθεσης «Ελληνικό Αλουμίνιο»

Η ελληνική αγορά έχει μία συνεχή δυναμική και ο κλάδος του ελληνικού αλουμινίου κυρίαρχη θέση στην εθνική οικονομία, με την αξία εξαγωγών το α’ εξάμηνο του έτους να φθάνει το 1,5 δις ευρώ! Τα παραπάνω αποτελούν ένα μέρος των δηλώσεων του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου Γιώργου Μεντζελόπουλου στα εγκαίνια της κλαδικής έκθεσης «Ελληνικό Αλουμίνιο» που πραγματοποιήθηκαν σήμερα με μεγάλη επιτυχία στο και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

Την πρώτη μέρα λειτουργίας των εκθέσεων ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΟΙΚΟΔΟΜΗ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου αναφέρθηκε τόσο στη δυναμική, όσο και στις προοπτικές του κλάδου του αλουμινίου. Ο κ. Μεντζελόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην κυρίαρχη θέση που έχει το ελληνικό αλουμίνιο στην οικοδομική δραστηριότητα, όντας παράλληλα και ένα πλήρως ανακυκλώσιμο υλικό.

Επιπρόσθετα ο κ. Μεντζελόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο κλάδος του ελληνικού αλουμινίου είναι ο 2ος κατά σειρά κλάδος με το υψηλότερο θετικό εμπορικό ισοζύγιο ύψους 400 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 8% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Είναι προφανής από τα στοιχεία η σημασία και η συμβολή του κλάδου στην ελληνική οικονομία. Ο κλάδος του αλουμινίου έχει τη δυνατότητα, τη δυναμική και τις επενδύσεις που απαιτούνται έτσι ώστε να συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην ελληνική οικονομία. Κι αυτό γιατί το αλουμίνιο είναι κυρίαρχο υλικό στην οικοδομική δραστηριότητα και προσφέρει πολλαπλές λύσεις και εφαρμογές σε κάθε αρχιτεκτονική κι όχι μόνο απαίτηση

Για την έκθεση «Ελληνικό Αλουμίνιο» o κ. Μεντζελόπουλος δήλωσε επίσης πως η έκθεση είναι άκρως πετυχημένη, με πολλές συμμετοχές και επισκέπτες από το εξωτερικό. Ο πλουραλισμός των εκθετών και των προϊόντων δίνουν τη δυνατότητα τόσο στον ιδιώτη, όσο και στον επαγγελματίας που επισκέπτεται την έκθεση να βρουν τις λύσεις που επιζητούν και να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Στόχος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου είναι η κλαδική έκθεση να επαναλαμβάνεται ανά δυο έτη και να αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την ελληνική αγορά, αλλά και για την ευρωπαϊκή.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Μεντζελόπουλου.

Την έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ εγκαινίασε το απόγευμα ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας, ο οποίος ξεναγήθηκε στα περίπτερα των εκθετών και συνομίλησε με τα στελέχη όλων των εταιρειών που συμμετέχουν στην έκθεση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.