ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Κλάδος Αλουμινίου: Εντυπωσιακή αύξηση και το 1ο εξάμηνο 2022

Συνεχίζει να βελτιώνει τα μεγέθη του και να επιβεβαιώνει τη μεγάλη του εξωστρέφεια ο εγχώριος κλάδος αλουμινίου που για το 1ο εξάμηνο του 2022 κατατάσσεται και πάλι στους κορυφαίους εξαγωγείς της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το 1ο εξάμηνο του 2022, οι εξαγωγές του Ελληνικού κλάδου αλουμινίου αντιπροσώπευαν το 5,9% περίπου των συνολικών εξαγωγών της χώρας.

Έτσι, ο ιδιαίτερα γνωστός και ανταγωνιστικός στις διεθνείς αγορές Ελληνικός κλάδος του αλουμινίου, κατατάσσεται ως:

  • Ο 2ος πιο εξαγωγικός κλάδος της χώρας με αξία εξαγωγών που ξεπέρασε τα 1.520 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση κατά 56,5% σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2021
  • Ο 2ος με το καλύτερο εμπορικό ισοζύγιο, που ξεπέρασε τα 396 εκατ. eυρώ και σημείωσε αύξηση κατά 7,8% σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2021, συμβάλλοντας πάντα θετικά στο Εμπορικό Ισοζύγιο της χώρας.

Πηγή: Ελληνική Ένωση Αλουμινίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.