ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: «Οι απόψεις μας σχετικά με αποπροσανατολιστικές δημοσιεύσεις»

"Η ΠΟΒΑΣ υπερασπίζεται την ενότητα του κλάδου και την αποκατάσταση ενός παραγωγικού διαλόγου, τον οποίον υπηρετεί επί σειρά ετών με συνέχεια και συνέπεια επί όλων των επίκαιρων ζητημάτων".

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου (Π.Ο.Β.Α.Σ.), λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση, σχολιασμό σε πρόσφατα δημοσιεύματα:

“Οι βιοτεχνίες δομικών κατασκευών αλουμινίου και σιδήρου είναι αλήθεια πώς τα τελευταία χρόνια έχουν εκτεθεί σε πολλούς κινδύνους όπως και άλλοι τεχνικοί κλάδοι, ως συνέπεια των ταυτόχρονων και επαναλαμβανόμενων κρίσεων που αντιμετώπισε τόσο η χώρα μας, όσο και ο υπόλοιπος κόσμος. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία έχει κατά καιρούς αναδείξει με τον πλέον αρμόζοντα και διακριτικό τρόπο τα διάφορα ζητήματα, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα το διεκδικητικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθεί ο κλάδος των κατασκευαστών με συνέπεια, συνέχεια και σεβασμό.

Οι αποσπασματικές δηλώσεις πού κάνουν ορισμένοι δήθεν εκπρόσωποι του κλάδου προκειμένου να καλύψουν το χαμένο έδαφος και την ανυπαρξία τους κατά τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν, είναι παραπλανητικές και σε καμία περίπτωση δεν ωφελούν τον κλάδο. Μέσω της πόλωσης ψάχνουν να βρουν εχθρούς, προκειμένου να δημιουργήσουν ακροατήριο και να συσπειρώσουν εκ’ νέου εκείνους πού τους γύρισαν την πλάτη.  Τώρα γενικά και αόριστα φταίνε οι βιομηχανίες, αύριο θα φταίνε τα συνθετικά και ότι άλλο βρεθεί στο δρόμο τους που προσφέρεται για κατανάλωση….

Δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι αποπροσανατολίζουν τους εαυτούς τους από τα πραγματικά προβλήματα, ενώ συγχρόνως αποκόπτουν το διάλογο και δεν προσφέρουν τίποτα στον κλάδο. Ο κλάδος χρειάζεται προτάσεις και λύσεις που να μπορούν να βοηθήσουν επί της ουσίας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Μόνο πόλωση θα προκύψει από ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα τυπικά, αλλά κυρίως ουσιαστικά να εκπροσωπούν τους Έλληνες Βιοτέχνες κατασκευαστές αλουμινίου και σιδήρου.

Η ΠΟΒΑΣ βέβαια δεν είναι εκείνη η Ομοσπονδία που θα υπερασπιστεί τη βιομηχανία για τον πιθανό αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλεί ή θα επικροτήσει την άτυπη επαγγελματική δραστηριότητα εκ’ μέρους πρώην συναδέλφων, καθώς και την ανασφάλιστη εργασία. Η ΠΟΒΑΣ υπερασπίζεται την ενότητα του κλάδου και την αποκατάσταση ενός παραγωγικού διαλόγου, τον οποίον υπηρετεί επί σειρά ετών με συνέχεια και συνέπεια επί όλων των επίκαιρων ζητημάτων, διατηρώντας σταθερές και αναλλοίωτες τις αρχές της. Καλούμε σύσσωμο τον κλάδο να απομονώσει αυτές τις φωνές και να επικρατήσει η λογική της σύνθεσης νέων λύσεων, έστω και μέσα από διαφορετικές απόψεις”.

Εκ της ΠΟΒΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.