ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: Νέα εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου αυτοπαραγωγής ρεύματος (Net Metering)

Η νέα κατασκευή Φ/Β σταθμού αυτοπαραγωγής (Net Metering), συνιστά αντιπροσωπευτικό δείγμα καινοτομίας για την εταιρεία ALUMINCO, η οποία πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά σε επενδύσεις βιώσιμης ανάπτυξης.

Η ALUMINCO, μια από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες αλουμινίου, στο πλαίσιο της ευρύτερης «πράσινης» στρατηγικής και βιώσιμης ανάπτυξής της επενδύει στην αυτοπαραγωγή ρεύματος (Net Metering), με ένα νέο φωτοβολταϊκό σύστημα (Φ/Β).

Το Φ/Β σύστημα net metering, ισχύος 999,54 kWp εγκαταστάθηκε στη βιομηχανική στέγη των κεντρικών εγκαταστάσεων της εταιρείας στα Οινόφυτα και έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα κατασκευή ισχύος 1,2 MWp. Πλέον, με τη νέα αυτή προσθήκη το βιομηχανικό συγκρότημα της ALUMINCO έχει συνολική εγκαταστημένη ισχύ 2.2 MWp.

Η εταιρεία ALUMINCO διακρίνεται για τα κορυφαίας αισθητικής και υψηλής εργονομίας και ποιότητας προϊόντα της, στοχεύοντας στο χαμηλό ενεργειακό της αποτύπωμα. Αυτό ευθυγραμμίζεται και με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ορίζει ένα μεγάλο μέρος κατανάλωσης ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές όπως τα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Συγκεκριμένα, το σύστημα Νet Μetering είναι διασυνδεμένο με το Δημόσιο Δίκτυο και η παραγόμενη ενέργεια συμψηφίζεται με την κατανάλωση της εταιρείας. Έτσι, η ALUMINCO χρησιμοποιεί ενέργεια φιλική στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα η παραγωγή ενέργειας καταναλώνεται άμεσα από το εργοστάσιο, χωρίς να υπάρχουν απώλειες μεταφοράς δικτύου. Η εγκατάσταση των Φ/Β καλύπτει περίπου το 40% της ημερήσιας  ζήτησης τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το νέο Φ/Β πάρκο ορίζουν υψηλού επιπέδου τεχνικές προδιαγραφές και αποτελείται από 1851 τεμάχια υψηλής απόδοσης Φ/Β πλαισίων, των 540w, τα οποία υποστηρίζονται από 8 inverters. Η εκτιμώμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται σε 1400 GWh. Πέραν των υψηλών αποδόσεων του νέου συστήματος, πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά είναι η διάρκεια ισχύος που εκτιμάται να είναι στα 25  έτη, καθώς και η απόσβεση, που με τα νέα δεδομένα του κόστους ενέργειας, γίνεται στα 2 χρόνια αντί για 4,5. H εταιρεία έχει ήδη αιτηθεί επαύξηση του πάρκου στο 1,6 MWp με στόχο την πλήρη κάλυψη του διαθέσιμου χώρου στις στέγες της με Φ/Β.

Η νέα κατασκευή Φ/Β σταθμού αυτοπαραγωγής (Net Metering), συνιστά αντιπροσωπευτικό δείγμα καινοτομίας για την εταιρεία ALUMINCO, η οποία πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά και με τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της εξελίσσεται, εφαρμόζοντας τακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στον χώρο της παραγωγής συστημάτων αλουμινίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.