ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ELVAL COLOUR: Το αρχιτεκτονικό αριστούργημα “One Limassol” στην Κύπρο

Το etalbond®A2 χάρη στα μοναδικά του χαρακτηριστικά επιλέχθηκε για να ικανοποιήσει τις πολύ υψηλές απαιτήσεις του εντυπωσιακού “One Limassol” στην παραλία της Λεμεσού.

Το εντυπωσιακό One Limassol” είναι ένα από τα ψηλότερα παραλιακά κτίρια της Ανατολικής Μεσογείου, ένας οικιστικός «πύργος» στην παραλία της Λεμεσού που κυριολεκτικά σκαρφαλώνει στα ύψη, χαρίζοντας μια εντυπωσιακή θέα στους επισκέπτες.

Το κτίριο βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα. Για τον λόγω αυτό ήταν σημαντική η επιλογή κατάλληλου βαφικού συστήματος για την προστασία του κελύφους από την αλατότητα του θαλασσινού νερού.

Το etalbond®A2 της ELVAL COLOUR καλύπτει τις μέγιστες ανάγκες πυροπροστασίας των κτιρίων βάσει των πιο αυστηρών ευρωπαϊκών και διεθνών προδιαγραφών. Αποτελεί ιδανικό υλικό για κτίρια άνω των 20 μ. αλλά και όπου υπάρχει υψηλή επισκεψιμότητα. Για τον λόγο αυτό κρίθηκε το κατάλληλο υλικό για το κέλυφος του “One Limassol”. Ελκυστικό και ευέλικτο, διαμορφώθηκε εύκολα, δημιουργώντας μια κομψή καμπύλη στο περίγραμμα του κτιρίου.

Ως βαφική λύση επιλέχθηκε το βαφικό σύστημα PVDF τριών στρώσεων 43 microns, με ελάχιστο κάτω όριο τα 38 microns, που ικανοποιεί το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και την εγγύηση περισσότερων ετών. Επιπλέον, η τεχνολογία υγρής βαφής που χρησιμοποιήθηκε, υπερτερεί έναντι της βαφής με πούδρα, όχι μόνο όσον αφορά στην ομοιοχρωμία μεταξύ των πάνελ, αλλά και για την επιρροή στη διάδοση της φωτιάς στην επιφάνεια των Σύνθετων Πάνελ Αλουμινίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button