ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ift Rosenheim: Διοργανώνει Φόρουμ Πυροπροστασίας το διήμερο 14 – 15 Ιουνίου 2023 στη Νυρεμβέργη

Το επίκεντρο στο φετινό Φόρουμ Πυροπροστασίας του ift Rosenheim με θέμα «On the Fire Site - Ευρωπαϊκό δίκτυο πυροπροστασίας» θα είναι οι εθνικές ιδιαιτερότητες στη Μεγάλη Βρετανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία και αρκετές άλλες χώρες.

Ο νέος κανονισμός για τα δομικά προϊόντα και η εναρμόνιση των προτύπων προϊόντων δεν προχωρούν και οι κανονισμοί για τα EAD και την έγκριση τύπου αλλάζουν συνεχώς. Ως αποτέλεσμα αυτού, η έγκριση και η εμπορία των κουφωμάτων προστασίας από φωτιά και καπνό στην Ευρώπη εξακολουθεί να μοιάζει με μια ζούγκλα κανονισμών και εθνικών ιδιαιτεροτήτων.

Τα τελευταία χρόνια, το ift Rosenheim δημιούργησε ένα βιώσιμο ευρωπαϊκό δίκτυο στον τομέα της πυροπροστασίας, προκειμένου να υποστηρίζει αξιόπιστα τους κατασκευαστές στο εμπόριο των στοιχείων προστασίας από φωτιά και καπνό. Μαζί με τους συνεργάτες του, το ift Rosenheim παρέχει μια έγκυρη επισκόπηση των τρεχουσών εξελίξεων και των νέων απαιτήσεων στη Γερμανία αλλά και στις σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των συνεπειών του Brexit.

Αυτό συμπληρώνεται από τεχνικά θέματα όπως η αξιολόγηση της συμπεριφοράς στη φωτιά, η δοκιμή και η χρηστικότητα των μηχανοτρονικών εξαρτημάτων, οι επιτρεπόμενες τροποποιήσεις σε υφιστάμενα στοιχεία πυροπροστασίας και η ανάλυση των τρεχουσών εξελίξεων της αγοράς.

Η αγορά των στοιχείων (κουφωμάτων) πυροπροστασίας παραμένει απαιτητική, ιδίως όταν πρόκειται να διαχειριστεί επιτυχώς έργα εκτός Γερμανίας. Χωρίς τις «σωστές» τεκμηριώσεις και τις τεχνικές περιγραφές, η υποβολή της προσφοράς είναι συχνά αρκετά περίπλοκη και τα πιθανά προβλήματα κατά τη θέση σε λειτουργία και την τελική έγκριση δεν είναι πάντα εύκολο να επιλυθούν. Είναι φυσικά δύσκολο να γνωρίζει κανείς πάντα τους ισχύοντες εθνικούς κανόνες και τις ιδιαιτερότητες των πιστοποιητικών χρηστικότητας.

Η φραγκονική βραδιά στο κελάρι μιας παραδοσιακής “Bierkunststätte” της Νυρεμβέργης προσφέρει μια πνευματική «ανάσα» με την ευκαιρία για προσωπική ανταλλαγή απόψεων

Συνεπώς, το ift Φόρουμ Πυροπροστασίας παρέχει πληροφορίες για τις εξελίξεις της αγοράς σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές, καθώς και για τις αλλαγές στους ευρωπαϊκούς κανόνες και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τα νέα EAD και τα πρότυπα δοκιμών και ταξινόμησης (EXAP).

Φέτος, το επίκεντρο στο φόρουμ που λαμβάνει χώρα στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, με θέμα «On the Fire Site – Ευρωπαϊκό δίκτυο πυροπροστασίας» θα είναι οι εθνικές ιδιαιτερότητες στη Μεγάλη Βρετανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία και αρκετών άλλων χωρών. Φυσικά, θα υπάρξουν επίσης ενδιαφέρουσες πρακτικές παρουσιάσεις για τη «σωστή» πυροπροστασία σε πετάσματα και για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό των δοκιμών πυραντίστασης τοίχων, πετασμάτων και στεγών σε ειδικές κατασκευές.

Οι Διαλέξεις με μια ματιά:

 • Πληροφορίες σχετικά με τα πρότυπα προϊόντων, τα EAD και την έγκριση τύπου (Dr. Gerhard Wackerbauer, ift Rosenheim)
 • Τρέχουσα κατάσταση της αναθεώρησης του κανονισμού για τα δομικά προϊόντα (Michael Greulich, BMWSB)
 • Αποτελεσματική εφαρμογή του FPC (David Hepp, ift Rosenheim)
 • Πυροπροστασία με πετάσματα – Η περιοχή σύγκρουσης μεταξύ προτύπου προϊόντος και οικοδομικών κανονισμών (Prof. Jörn-Peter Lass, ift Rosenheim)
 • Συζήτηση για τρέχοντα ζητήματα γύρω από την πυροπροστασία (David Hepp, Christian Kehrer και Dr. Gerhard Wackerbauer, ift Rosenheim)
 • Εξελίξεις της αγοράς για πόρτες πυρασφάλειας στην Ευρώπη (Dr. Frederik Lehner, Interconnection Consulting)
 • Εκσυγχρονισμός Net-Zero – Η σειριακή πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα (Emanuel Heisenberg, ecoworks GmbH)
 • Πυροπροστασία στην Ευρώπη με πληροφορίες για το Ηνωμένο Βασίλειο (Alex Lubbock, BSI), την Ελλάδα (Δημήτριος Μουστακίδης, ift Hellas), την Ιταλία (Pamela Mattioli, ift ), τα Βαλκάνια (Hrvoje Komac, ift Hrvatska), την Πολωνία (Andrzej Wicha, ift )
 • Συμπεριφορά φωτιάς (Dr. Odette Moarcas, ift Rosenheim)
 • Μηχανοτρονικά εξαρτήματα στη Γερμανία και την Ευρώπη (Erich Muders και Konrad Querengässer, ift Rosenheim)
 • Τροποποιήσεις και προσθήκες σε υφιστάμενα στοιχεία πυροπροστασίας (Stefan Klausing, ift Rosenheim)
 • Δοκιμές πυραντίστασης για τοίχους, πετάσματα και στέγες σε ειδικές κατασκευές (Johannes Stahl, ift Rosenheim)

Περαιτέρω πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Ιωάννη Σωτηριάδη.

Ιωάννης Σωτηριάδης
ift Rosenheim Hellas
+30 2310 692042
sotiriadis@ift-rosenheim.de

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.