ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ELECTROVAM: Πιστοποιήθηκε κατά ISO 50001 για την ενεργειακή της διαχείριση

Το πρότυπο ISO 50001:2018 δίνει τη δυνατότητα στην electrovam να μειώσει τον περιβαλλοντικό της αντίκτυπο και το ενεργειακό της αποτύπωμα.

Η electrovam, πρωτοπόρα στον τομέα της επιφανειακής κατεργασίας μετάλλων, πιστοποιήθηκε κατά ISO 50001:2018 – ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ενεργώντας με τρόπο βιώσιμο και συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική και κλιματική προστασία, καθώς και στην εξοικονόμηση πόρων.

Το πρότυπο ISO 50001:2018 δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διαρκή βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Δίνει δε τη δυνατότητα στην εταιρεία να μειώσει τον περιβαλλοντικό της αντίκτυπο και το ενεργειακό της αποτύπωμα.

Ο κλάδος της επιφανειακής κατεργασίας μετάλλου, κρίνεται ιδιαίτερα ενεργοβόρος, δεδομένου ότι πολλές από τις διαδικασίες κάνουν χρήση θερμότητας και άλλων διαδικασιών με υψηλό ενεργειακό αποτύπωμα. Η νοοτροπία της electrovam, διέπεται από τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της πράσινης ανάπτυξης, στοχεύοντας σε μια ανάπτυξη που είναι έξυπνη, βιώσιμη και με ορθολογική χρήση των πόρων.

Με το ISO 50001, η εταιρεία στοχεύει στη μείωση τόσο της ενεργειακής κατανάλωσης όσο και του κόστους. Οι διαδικασίες ISO 50001 επικεντρώνονται αποκλειστικά στις πρακτικές αειφόρου ενέργειας και εστιάζουν στη συνεχή βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και απαιτούν, πέραν των συστημικών προδιαγραφών, κυρίως τα παρακάτω:

  • Την καθιέρωση κατάλληλης ενεργειακής πολιτικής.
  • Τον προσδιορισμό των ενεργειακών πλευρών / αναγκών και εντοπισμό ευκαιριών ενεργειακής βελτίωσης.
  • Τον προσδιορισμό των νομικών και άλλων απαιτήσεων αναφορικά με τις ενεργειακές πλευρές του οργανισμού.
  • Τον καθορισμό συγκεκριμένων αντικειμενικών σκοπών και στόχων αναφορικά με την αποδοτική χρήση ενέργειας, η υλοποίηση των οποίων ολοκληρώνεται με την εφαρμογή προγραμμάτων συστηματικής διαχείρισης της ενέργειας.
  • Την καθιέρωση οργανωτικής δομής για μια αποτελεσματική εφαρμογή ενός Συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας.

Το πρότυπο ISO 50001 για την Ενεργειακή Διαχείριση αποτελεί σημαντικό διαχειριστικό εργαλείο για την electrovam και  βασίζεται στη μεθοδολογία της αρχής του Deming «Σχεδιάζω – Εκτελώ – Ελέγχω – Βελτιώνω».

Η εφαρμογή του έχει ως στόχο την εγκατάσταση των απαιτούμενων διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη βέλτιστη ενεργειακή επίδοση και θα φέρει την εταιρεία πιο κοντά στις αρχές και τα πρότυπα της αειφορίας, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για όλους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.