ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Γιάννης Καντώνιας: Το νέο σχήμα της Cosmos θα φέρει μόνο οφέλη στην ελληνική αγορά διέλασης!

«Θα κινηθούμε εντός της ελληνικής αγοράς συνετά, χωρίς ακραίες και επιθετικές κινήσεις», τονίζει ο Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας απορρόφησης της ΕΤΕΜ από την Cosmos Aluminium ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς για τον κλάδο της διέλασης αλουμινίου, που σίγουρα το αποτύπωμά της θα επηρεάσει σαφώς την εσωτερική αγορά και τις εξελίξεις στον χώρο.

Το βασικό όφελος από την συνέργεια αυτή, είναι ότι οι δύο εταιρείες θα αθροίσουν το σύνολο των πωλήσεών τους, αφού λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά στην αγορά, στο βιομηχανικό προφίλ αλουμινίου η Cosmos Aluminium και στο αρχιτεκτονικό προφίλ αλουμινίου η ΕΤΕΜ, υπολογίζοντας ότι κατά το 2023 θα ξεπεράσουν σε τζίρο τα 300 εκατ. ευρώ. Επίσης, θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οικονομίες κλίμακας στην παραγωγή, στις προμήθειες και στην οργάνωση των ανθρώπινων πόρων.

Η εμπειρία της Cosmos Aluminium στις αγορές του εξωτερικού θα προσφέρει ένα ευρύ πεδίο δράσης για την ΕΤΕΜ και τα προϊόντα της, αλλά και η μακρόχρονη παρουσία και εμπειρία της ΕΤΕΜ στα συστήματα κουφωμάτων, σίγουρα θα της δώσει μία νέα ώθηση στη δυναμική της και στη φιλοδοξία της για την απόκτηση ενός μεγαλύτερου μεριδίου στην εσωτερική αγορά των προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων.

Ο Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Cosmos Aluminium, Γιάννης Καντώνιας

Θα δούμε λοιπόν «επιθετικές» κινήσεις του νέου σχήματος στην ελληνική αγορά; Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Γιάννης Καντώνιας, Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Cosmos Aluminium στο Aluminium Magazine, δεν θα γίνουν τέτοιες κινήσεις, καθώς μεταξύ άλλων δεν είναι της φιλοσοφίας της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καντώνιας τόνισε σχετικά για την απορρόφηση της ETEM από την Cosmos: «Ο σκοπός μας με τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν από το νέο επιχειρηματικό σχήμα, είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη νέα δυναμική που έχει πλέον η Cosmos, με δύο εργοστάσια και μεγάλη παραγωγική δύναμη στο ενεργητικό της και να αναπτύξουμε φυσικά περαιτέρω τις αγορές που απευθύνονται οι δύο εταιρείες. Σε αυτές τις αγορές είναι λογικά και η εσωτερική αγορά των αρχιτεκτονικών συστημάτων, όπου παραδοσιακά η ΕΤΕΜ ήταν και είναι πρωτοπόρος εδώ και 40 χρόνια.

Μέσα στα πλαίσια του υγειούς ανταγωνισμού θα κινηθούμε συνετά, χωρίς ακραίες και επιθετικές μεθόδους, κάτι άλλωστε που δεν είναι με κανένα τρόπο στη φιλοσοφία της Cosmos. Ένας από τους βασικούς μας στόχους, είναι η νέα εταιρεία που δημιουργείται να προσφέρει μόνο θετικά οφέλη στην ελληνική αγορά της διέλασης και όχι κραδασμούς!».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.