ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οδηγώντας τις Επιχειρήσεις στην Κλιματική  Ουδετερότητα»

Ο ρόλος των ενεργειακών ελέγχων και οι προκλήσεις στην υιοθέτηση μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στις επιχειρήσεις θα αναλυθούν εκτενώς στην ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η ΠΟΒΑΣ, το ΕΜΠ και το Επιμελητήριο Κορινθίας, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ στο πλαίσιο του έργου AUDIT-TO-MEASURE.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΒΑΣ), το ΕΜΠ (EPU-NTUA, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών) και το Επιμελητήριο Κορινθίας, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Οδηγώντας τις Επιχειρήσεις στην Κλιματική Ουδετερότητα».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου AUDIT-TO-MEASURE, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), από το πρόγραμμα LIFE και λαμβάνει χώρα στα γραφεία του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, Αθήνα, 6ος όροφος, αίθουσα Ερμής) στις 17 Μαϊου 2023 και ώρα 18:00 – 20:30.

Η βιομηχανία αποτελεί σημαντικό καταναλωτή ενέργειας με έντονο οικονομικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην ΕΕ αλλά και στη χώρα μας. Ένα από τα βασικά εργαλεία για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στον τομέα της βιομηχανίας είναι οι ενεργειακοί έλεγχοι. Παρά την ευρεία διάδοση των ενεργειακών ελέγχων και τη γνώση για τα πλεονεκτήματα τους, το πραγματικό ποσοστό εφαρμογής μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας που προτείνονται από τους ελεγκτές, μετά τη διεξαγωγή των ενεργειακών ελέγχων, παραμένει σχετικά χαμηλό.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της βιομηχανίας στην ενεργειακή τους μετάβαση, οι καλές πρακτικές που μπορούν να ενσωματωθούν κατά την εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ενέργειας (π.χ. κατά το πρότυπο ISO 50001), καθώς και η υιοθέτηση των μέτρων εξοικονόμησης που προκύπτουν έπειτα από τους ενεργειακούς ελέγχους.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και του σχετικού εθνικού νομοθετικού πλαισίου, λαμβάνοντας υπόψιν και τις ανάγκες των επιχειρήσεων για ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα.

Το έργο AUDIT-TO-MEASURE στοχεύει να αναπτύξει μια στρατηγική και ένα συνδυασμό τεχνικών εργαλείων και προγραμμάτων ανάπτυξης ικανοτήτων για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην υλοποίηση μέτρων εξοικονόμησης, ώστε ο τομέας της βιομηχανίας να μπορέσει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που εντοπίζονται από τη διεξαγωγή των ενεργειακών ελέγχων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων και οι συμμετοχικές δράσεις που προγραμματίζονται στο έργο και θα αναδειχθούν οι ευκαιρίες και τα οφέλη συνεργασίας που παρέχει το AUDIT-TO-MEASURE για τις εταιρείες, τους ενεργειακούς ελεγκτές, τους επενδυτές και τους θεσμικούς φορείς.

Το έργο AUDIT-TO-MEASURE υλοποιείται σε 6 χώρες, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Τσεχική Δημοκρατία και Ολλανδία. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Επιμελητήριο Κορινθίας, και η ΠΟΒΑΣ είναι οι τρεις φορείς της Ελλάδας που συμμετέχουν στην κοινοπραξία AUDIT-TO MEASURE.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής (είναι δωρεάν) στα προγράμματα του έργου, επικοινωνήστε μέσω e-mail: a2m@epu.ntua.gr.

Επιπλέον πληροφορίες για την εκδήλωση, καθώς και την ημερήσια διάταξη, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για την εγγραφή σας στην εκδήλωση, πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.