ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ: Η ενεργειακή αυτονομία της Χάλκης «στηρίζεται» στα συστήματά της!

Το σύστημα M-FS-202P Διπάσσαλο Σύστημα Στήριξης της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ χρησιμοποιήθηκε σε Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο ακριτικό νησί της Χάλκης.

Η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ, κορυφαία εταιρεία στον χώρο των συστημάτων στήριξης φωτοβολταϊκών (Φ/Β), μελέτησε και προμήθευσε την Spyropoulos Sa PV Systems με το σύστημα M-FS-202P Διπάσσαλο Σύστημα Στήριξης για τη δημιουργία Φ/Β Πάρκου στην ακριτική Χάλκη.

Ένα νησί πρότυπο, για να ακολουθήσουν και άλλα, γίνεται η Χάλκη, έτσι ώστε να μετατραπεί σε τόπο αειφόρας και κυκλικής ανάπτυξης. «Από σήμερα η Χάλκη και τα Δωδεκάνησα θα είναι τόποι δυναμικών επενδύσεων στην πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, πράγμα, που σημαίνει φθηνό ρεύμα και νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Spyropoulos Sa PV Systems εμπιστεύθηκε και χρησιμοποίησε το σύστημα M-FS-202P Διπάσσαλο Σύστημα Στήριξης της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ για την εγκατάσταση Φ/Β συστήματος ισχύος 1MW, το οποίο θα παράγει πράσινη ενέργεια, ικανή να καλύψει την ενεργειακή ζήτηση των κατοίκων του νησιού.

Έτσι, οι κάτοικοι της Χάλκης που μετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα, η οποία έχει ήδη συσταθεί θα εξασφαλίσουν μέσω της μεθόδου του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού (Virtual Net Metering) μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος, με έως και μηδενικές ανταγωνιστικές χρεώσεις και θα προστατεύονται από τις διακυμάνσεις των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.