ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

NOVA: Αόρατες μαγνητικές επαφές κουφωμάτων

Οι επαφές NOVA με την τυποποιημένη εσωτερική τοποθέτηση που τις καθιστά αόρατες, αποτελούν ένα μοναδικό εργαλείο στα χέρια του επαγγελματία εγκαταστάτη και του κατασκευαστή κουφωμάτων. 

Οι μαγνητικές επαφές για συναγερμούς και για εξοικονόμηση ενέργειας NOVA, έχουν σχεδιαστεί για κάθε είδους κουφώματος που κυκλοφορεί στην αγορά. Η εσωτερική τους τυποποιημένη τοποθέτησή με βίδα (όχι με κόλα) ως εξάρτημα των κουφωμάτων, τις καθιστά διαχρονικές και αόρατες, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης.

Οι μαγνητικές επαφές NOVA διατίθενται στην αγορά από 2004 σε μία ολοκληρωμένη σειρά και καλύπτουν όλα τα κουφώματα από αλουμίνιο, συνθετικά ή ξύλου, συρόμενα, ανοιγόμενα, ρολά ή πόρτες ασφαλείας. Οι επαφές NOVA με την τυποποιημένη εσωτερική τοποθέτηση που τις καθιστά αόρατες, αποτελούν ένα μοναδικό εργαλείο στα χέρια του επαγγελματία εγκαταστάτη και του κατασκευαστή κουφωμάτων.

Παράλληλα με τις επαφές NOVA, διατίθενται και οι επαφές NOVA Smart αποκλειστικά και μόνο για συστήματα ασφαλείας. Έχουν την ίδια σχεδίαση με τις επαφές NOVA, αλλά λειτουργικά  διαθέτουν εσωτερική αντίσταση R=4,7ΚΩ και 6,8ΚΩ και σε συνδυασμό με το Module Smart SAM-21 αποτελούν το σύστημα NOVA Smart για αναβάθμιση της περιμετρικής κάλυψης, για την αύξηση των λειτουργιών των συστημάτων ασφαλείας, χαρίζοντας στους χρήστες την ελεύθερη διαχείριση των κουφωμάτων για να μην αισθάνονται εγκλωβισμένοι.

Η ασφάλιση των κουφωμάτων μπορεί να γίνει για οικονομικούς λόγους και με απλές universal εξωτερικές επαφές. Τις κοινές universal μαγνητικές επαφές, ο τεχνικός καλείται να τις προσαρμόσει σε κάθε είδους κουφώματος, άλλοτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή που προτείνει να τοποθετηθούν εξωτερικά και να στηριχτούν με βίδα και άλλοτε με προσωπική του τεχνική-πατέντα.

Κάποιοι εγκαταστάτες τις τοποθετούν εξωτερικά στα κουφώματα για να κερδίσουν χρόνο, αδιαφορώντας για την κακοποίηση της αισθητικής και για να αποφύγουν τη ζημιά με το εξωτερικό τρύπημα των κουφωμάτων, τις στηρίζουν με  αυτοκόλλητο, σηματοδοτώντας τον χρόνο αποκόλλησής τους. Κάποιοι άλλοι για να μη χαλάσουν την αισθητική των κουφωμάτων, τις κρύβουν εσωτερικά στα κουφώματα, στηρίζοντάς τες με αυτοκόλλητο.

Η στήριξη του μαγνήτη με αυτοκόλλητο στα συρόμενα και ιδιαίτερα στα εξωτερικά φύλλα, που εκτός των κραδασμών αναπτύσσουν και μεγάλη θερμοκρασία, έχει ημερομηνία αποκόλλησης. Αδιαφορούν έτσι για τα μελλοντικά προβλήματα σε περίπτωση αποκόλλησης της επαφής, όπως ψευδείς συναγερμούς, απομόνωση της ζώνης ή αποφυγή όπλισης του συστήματος ασφαλείας μέχρι αποκατάσταση της βλάβης με όποιες συνέπειες μπορεί να υπάρξουν και φυσικά με χρέωση επίσκεψης για την αποκατάσταση της βλάβης.

Ακόμα και αν οι επαφές στηριχτούν με την καλύτερη και διαχρονική κόλα που υπάρχει, μπορεί να παρατείνεται ο  χρόνος αποκόλλησης, αλλά η κρυφή τοποθέτησή τους αποτελεί ιδιαίτερη προσωπική τεχνική-πατέντα για τον πρώτο εγκαταστάτη, προβληματίζοντας τον επόμενο.

Αξίζει να αναφέρουμε και την περίπτωση που κάποιοι εγκαταστάτες, για δικούς τους λόγους, δεν αναφέρονται στη περιμετρική κάλυψη με την ασφάλιση των κουφωμάτων με επαφές και αναθέτουν την ασφάλεια σε εξωτερικούς ανιχνευτές, αδιαφορώντας για τη μείωση της περιμετρικής κάλυψης.

Ως επίλογο, μπορούμε να αναφέρουμε ότι οι επαφές NOVA, λόγω του σχεδιασμού τους:

  • Εφαρμόζουν  εσωτερικά ως εξάρτημα σε κάθε είδος κουφώματος, συρόμενο, ανοιγόμενο, ρολό και πόρτα ασφαλείας.
  • Η εσωτερική τους τοποθέτηση στα κουφώματα τις καθιστά αόρατες, αυξάνοντας την ασφάλεια του χώρου.
  • Λόγω της ποιότητας των υλικών και της τυποποιημένης τοποθέτησης, διατηρούν το ενεργό άνοιγμά τους >2,0 εκ. και μετά τη τοποθέτησή τους προς αποφυγή των ψευδών συναγερμών.
Περισσότερες πληροφορίες: https://novasmart.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.