ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Architectural Aluminium Academy: Εκπαίδευση μηχανικών και κατασκευαστών στη Σερβία σε συνεργασία με την ALUMIL Serbia

Στα σεμινάρια συμμετείχαν περισσότεροι από 200 επαγγελματίες, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν σε πρακτικές ορθής εγκατάστασης κουφωμάτων αλουμινίου και ενημερώθηκαν για τη συμβολή των κουφωμάτων στην ενεργειακή απόδοση υφιστάμενων και νέων κτιρίων. 

Με όραμα την αναβάθμιση του κατασκευαστικού κλάδου μέσα από τη συστηματική εκπαίδευση επαγγελματιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό πάνω σε νέες βιώσιμες πρακτικές, η Architectural Aluminium Academy (AAA) και η ALUMIL Σερβίας πραγματοποίησαν τρία εξειδικευμένα σεμινάρια για μηχανικούς και κατασκευαστές στο Βελιγράδι και τη Γιαγκόντινα.

Στα σεμινάρια συμμετείχαν περισσότεροι από 200 επαγγελματίες, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν σε πρακτικές ορθής εγκατάστασης κουφωμάτων αλουμινίου και ενημερώθηκαν για τη συμβολή των κουφωμάτων στην ενεργειακή απόδοση υφιστάμενων και νέων κτιρίων.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις νέες Ευρωπαϊκές Οδηγίες σχετικά με τις νέες κατασκευές και την αναβάθμιση υφιστάμενων, οι οποίες προάγουν τις αρχές της βιωσιμότητας σε κάθε στάδιο, από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση των έργων, μια επιβεβλημένη, πλέον, ανάγκη, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Επιπλέον, οι επαγγελματίες είδαν στην πράξη πώς τα προηγμένα αρχιτεκτονικά συστήματα της ALUMIL επιτυγχάνουν τη μείωση των θερμογεφυρών και τη βέλτιστη αεροστεγανότητα, με την εφαρμογή νέων υλικών στεγανοποίησης και εξελιγμένων τεχνικών εγκατάστασης.

Μέσα από τα σεμινάρια, οι κατασκευαστές είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς μπορούν να εξασφαλίζουν και να διατηρούν τις επιδόσεις των κουφωμάτων και μετά την εγκατάστασή τους, διευρύνοντας τις θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις τους, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις μελλοντικών έργων. Η εκπαίδευση ήταν ιδιαίτερα σημαντική και για τους συμμετέχοντες μηχανικούς, που κατανόησαν σε βάθος πόσο κρίσιμο είναι να προδιαγράφουν λεπτομερώς την εγκατάσταση κουφωμάτων στα έργα τους για να επιτυγχάνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μέσα από τα προγράμματα εκπαίδευσης επαγγελματιών, τα οποία εμπλουτίζονται συνεχώς, η AAA παρέχει σε μηχανικούς και κατασκευαστές ουσιαστική γνώση πάνω σε σύγχρονες πρακτικές που προάγουν τις αρχές της βιωσιμότητας σε κάθε στάδιο, από τον σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή των σύγχρονων κτιρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες, επισκεφθείτε τη σχετική ενότητα στο website της Ακαδημίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.