ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Εξοικονομώ-Επιχειρώ»: Ξεκινά οσονούπω το πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει στον «αέρα» το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» από το οποίο θα ωφεληθούν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ένα νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης θα κάνει «πρεμιέρα» λίαν συντόμως. Πρόκειται για το «Εξοικονομώ- Επιχειρώ» ένα πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, που περιμένει εδώ και καιρό η αγορά, καθώς αφορά σε επιδοτήσεις (έως και 50%) για ενεργειακή αναβάθμιση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Από το συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» τα 100 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών και τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ στον κλάδο του Τουρισμού.

Για κάθε έργο που θα υποβληθεί και θα επιχορηγηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος, ο ελάχιστος ενεργειακός και περιβαλλοντικός στόχος θα καθορίζεται με μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 35%, εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας τουλάχιστον κατά 35% και αναβάθμιση της ενεργειακής κατηγορίας βάσει ΠΕΑ (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης) τουλάχιστον κατά τρεις ενεργειακές κατηγορίες σε σχέση με την υφιστάμενη κατάταξη (ή υποχρεωτικά Β’ κλάση όταν πρόκειται για ριζική ανακαίνιση), εφόσον πρόκειται για αναβάθμιση κτιριακών υποδομών που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου 4122/2013 για την ενεργειακή απόδοση κτηρίων.

Η εξοικονόμηση θα προκύψει από την ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής, με παρεμβάσεις στο κτιριακό κέλυφος, την αναβάθμιση των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, των συστημάτων ψύξης – θέρμανσης, του φωτισμού καθώς και την ένταξη νέων υλικών και εξοπλισμού για τη μείωση των απωλειών ενέργειας κ.λπ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού.

Πηγή: www.ienergeia.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.