ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Η σχέση οικοδομικής δραστηριότητας και οικοδομικού προφίλ

Στα επόμενα χρόνια προβλέπεται η «ψαλίδα» να διευρυνθεί υπέρ του οικοδομικού προφίλ, λόγω της ανάγκης αντικατάστασης παλιών κουφωμάτων και των συνεχόμενων προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας.

Όλοι μας γνωρίζουμε τη σχέση πωλήσεων οικοδομικού προφίλ με την εξέλιξη της οικοδομικής δραστηριότητας στην ελληνική αγορά.

Στο σχετικό γράφημα που παρουσιάζουμε κατωτέρω παρατηρούμε την ανεξάρτητη πορεία τους από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όπου το μεγαλύτερο μέρος των κουφωμάτων ήταν ξύλινα.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η πορεία τους είναι πλέον συνδεδεμένη, με την κατανάλωση του προφίλ να ακολουθεί κατά 2 σχεδόν έτη την εξέλιξη της οικοδομής.

Στα επόμενα χρόνια προβλέπεται η «ψαλίδα» αυτή να διευρύνεται υπέρ του οικοδομικού προφίλ, λόγω της ανάγκης αντικατάστασης παλιών κουφωμάτων, αλλά και λόγω φυσικά των συνεχών προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας, που θα υπάρχουν τουλάχιστον μέχρι το 2030.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.