ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EXALCO: Χορηγός της Ελληνικής μαθητικής ομάδας στην Ολυμπιάδα ρομποτικής

Η ομάδα SAVE ENERGY επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της EXALCO πριν το μεγάλο ταξίδι στον Παναμά.

Στην πόλη του Παναμά, το διάστημα 7-9 Νοεμβρίου θα βρεθεί η ομάδα SAVE ENERGY, συμμετέχοντας στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™),  ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση.

Η ομάδα SAVE ENERGY που αποτελείται από Λαρισαίους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και συγκεκριμένα τη Γιακοβή Όλγα (4ο Γυμνάσιο Λάρισας), τον Δημακόπουλο Αποστόλη (Εκπαιδευτήρια Ράπτου) και τον Νικολακούλη Στέφανο (Γυμνάσιο Νίκαιας). Την ομάδα μαθητών θα συνοδεύουν η προπονήτρια καθηγήτρια Πληροφορικής Κουτσίκου Τζένη και ο περσινός Ολυμπιονίκης Καραπιδάκης Γιώργος, που κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023.

Έχοντας ως εισιτήριο τη διάκρισή τους ως πρωταθλήτρια ομάδα στους προκριματικούς που έγιναν την 1η Ιουλίου 2023 στην Αθήνα (OteAcademy), η ομάδα SAVE ENERGY ετοιμάζεται για ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και  δημιουργικότητα.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο, με σκοπό να βοηθηθούν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους και της ικανότητάς τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή σε δύσκολες και δημιουργικές προκλήσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Το θέμα της φετινής Ολυμπιάδας WRO είναι «Συνδέοντας τον κόσμο». Με αφορμή την κατασκευή της διώρυγας του Παναμά που συνδέει τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, έχει ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να ενσωματώσουν ρομποτικές λύσεις που βασίζονται στη σημασία των logistics, των υποδομών, της ψηφιακής τεχνολογίας και της βιωσιμότητας και στον τρόπο με τον οποίο αυτές συνδέονται παγκοσμίως με τις ζωές των ανθρώπων. Στο διαγωνισμό αυτό θα συμμετέχουν πάνω από 90 χώρες από όλο τον κόσμο!

Η βιομηχανία αλουμινίου EXALCO ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της χορηγίας τους για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού και την εκπλήρωση των ονείρων της ομάδας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.