ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική αντιπροσωπεία των Γιατρών του Κόσμου

Με στόχο την ενίσχυση κοινωνικά ευάλωτων ομάδων στη Θεσσαλονίκη η ALUMIL υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τους Γιατρούς του Κόσμου.

Ως αναπόσπαστο και ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης και με στόχο να ενισχύσει το θετικό της αποτύπωμα στην πόλη, η ALUMIL προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή Διετούς Μνημονίου Συνεργασίας με την ελληνική αντιπροσωπεία των Γιατρών του Κόσμου (ΓτΚ).

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη παρουσία του Συντονιστή του Γραφείου των ΓτΚ στη Θεσσαλονίκη, Αθανασίου Ρούσου, και του Sustainability Manager της ALUMIL, Γεωργίου Φυτιάνου.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με τους ΓτΚ, η ALUMIL αναλαμβάνει:

  • Την παροχή και τοποθέτηση, με τη μορφή δωρεάς, ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου στο κτίριο επί της οδού Λαγκαδά που παραχωρήθηκε στους ΓτΚ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη στέγαση νέου πολυιατρείου για κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.
  • Την υποστήριξη και ενίσχυση συγκεκριμένων δράσεων των ΓτΚ που στοχεύουν στη βοήθεια ευάλωτων πολιτών (άστεγους, άπορους, ουσιο-εξαρτώμενους, Ρομά, άτομα τρίτης ηλικίας κ.τ.λ.)

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, εθελοντές γιατροί των ΓτΚ θα πραγματοποιούν μηνιαίες εισηγήσεις και ημερίδες με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων της εταιρείας για θέματα που αφορούν στην ψυχολογία παιδιών, τον εμβολιασμό τους, την υγεία των γυναικών και τον διαβήτη τύπου β’, αλλά και ενημερώσεις για υφιστάμενες και νέες δράσεις τους, όπως η οργάνωση συσσιτίων και η ψυχολογική υποστήριξη πασχόντων από προβλήματα αλκοολισμού.

Η συνεργασία της ALUMIL με τους ΓτΚ είναι μια πρωτοβουλία άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποστολή της να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, καθώς, μέσα από τη λειτουργία του νέου κοινωνικού πολυιατρείου και τις κοινές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, η εταιρεία συμβάλλει στην ανεμπόδιστη πρόσβαση περιθωριοποιημένων πληθυσμιακών ομάδων σε υπηρεσίες υγείας και ιατρικής περίθαλψης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.