ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ELVIAL: Οι εξατομικευμένες λύσεις της εταιρείας στο «νέο ΜΙΝΙΟΝ»

Το ιστορικό κτίριο που στέγαζε το πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ πλαισιώνεται από τα προηγμένα συστήματα και τις εξατομικευμένες λύσεις της ελληνικής εταιρείας με τη μεγάλη διεθνή παρουσία. Η κατασκευή και εφαρμογή των συστημάτων έγινε από την εταιρεία Komeal.

 

Άλλο ένα έργο μοναδικής αισθητικής και ιστορικότητας «ντύνεται» με συστήματα αλουμινίου ELVIAL. Το τοπόσημο της πρωτεύουσας, το άλλοτε θρυλικό εμπορικό κατάστημα της Αθήνας, το ιστορικό MINION, που έχει συνδεθεί και ταυτιστεί στις μνήμες των Αθηναίων με την ακμή του ιστορικού κέντρου της πόλης, ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τις πύλες του την άνοιξη του 2024.

Το εμβληματικό ακίνητο πρόκειται να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό κτίριο μεικτών χρήσεων, το οποίο θα διαθέτει χώρους εστίασης, εμπορικά καταστήματα, γραφεία και κατοικίες, δίνοντας νέα ζωή στο κέντρο της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω από την Ομόνοια είναι το πρώτο εμβληματικό κτίριο που έχει γίνει και σηματοδοτεί την απαρχή πολλών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας στην αναγέννηση και οικονομική επαναδραστηριοποίηση της τοπικής αγοράς. Το νέο ΜΙΝΙΟΝ «φοράει» προηγμένα συστήματα αλουμινίου ELVIAL.

Υαλοπέτασμα ELVIAL FS50

Η μεγάλης κλίμακας επιφάνεια των προσόψεων του ΜΙΝΙΟΝ αποτέλεσε μια κατασκευαστική και αισθητική πρόκληση. Η χρήση των υαλοπετασμάτων FS50 αποτέλεσε την απόλυτη επιλογή. Αυτή η ευέλικτη λύση υποστηρίζει άψογα το προηγμένο αρχιτεκτονικό design και τις απαιτήσεις της μηχανικής. Ασφαλίζει τον χώρο απέναντι στα στοιχεία της φύσης -και όχι μόνο- ενώ παράλληλα επιτρέπει στο φως να λειτουργήσει προς όφελος του interior design.

Ανοιγόμενο σύστημα ESSENCE W67BS HI2

Το ESSENCE W67BS HI2 είναι ένα μοναδικό δείγμα της δημιουργικότητας της ELVIAL. Συνδυάζει το minimal design με τις κορυφαίες τεχνολογίες και προσφέρει ασυναγώνιστη ποιότητα, εγγυημένη ενεργειακή απόδοση, ασφάλεια και αισθητική αρμονία στο εμβληματικό έργο.

Ένα πρότυπο βιοκλιματικό κτίριο

Το «νέο ΜΙΝΙΟΝ» αναπτύσσεται από την DIMAND S.A. της οποίας η ομάδα φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα μοντέρνο, πρότυπο βιοκλιματικό κτίριο γραφειακών και εμπορικών χώρων που θα ανταποκρίνεται στους περιβαλλοντικούς στόχους και τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. Επίσης, η εταιρεία KOMEAL ανέλαβε την κατασκευή των κουφωμάτων αλουμινίου ELVIAL.

Το αναγεννημένο, βιοκλιματικό κτίριο, φωταγωγήθηκε με τρία χρώματα (πορτοκαλί, που ήταν το σήμα κατατεθέν του ΜΙΝΙΟΝ, πράσινο της ελιάς και λευκό) λίγους μήνες πριν από την ολοκλήρωση του έργου και ανέδειξε τη νέα αρχιτεκτονική των όψεων και τη δημιουργία ενός νυχτερινού τοπόσημου στο κέντρο της Αθήνας, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της νέας εικόνα της, με περιβαλλοντική υπευθυνότητα για την ενεργειακή κατανάλωση και τη φωτορύπανση.

Για να στεφθεί με επιτυχία ένα τόσο μεγάλο project όπως το ΜΙΝΙΟΝ είναι απαραίτητη η αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Η ELVIAL, διαθέτοντας πολύχρονη εμπειρία από έργα μεγάλης κλίμακας ήταν εξαρχής έτοιμη να προσφέρει τεχνογνωσία, δίνοντας λύσεις για την πορεία των εργασιών, διατηρώντας άριστη συνεργασία με όλους τους συντελεστές του έργου.

Συντελεστές του έργου

  • Developer: DIMAND S.A.
  • Μελετητικό γραφείο/αρχιτέκτονες: MINOS DIGENIS ARQUITECTOS
  • Κατασκευαστής κουφωμάτων: KOMEAL, Παναγιώτης Θ. Κώτσος
  • Συστήματα αλουμινίου ELVIAL: ESSENCE W67BS HI2 & ELVIAL FS50

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.