ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Architectural Aluminium Academy: Το πρώτο Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων στον κλάδο

Όραμα της Architectural Aluminium Academy είναι να γίνει σημείο αναφοράς για την αναβάθμιση του κατασκευαστικού κλάδου, εφοδιάζοντας τους επαγγελματίες του σήμερα με τη γνώση του αύριο.

Η Architectural Aluminium Academy (AAA) είναι το πρώτο Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων στον κλάδο των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου. Με το βλέμμα στραμμένο στην αειφόρο δόμηση, η Ακαδημία επικεντρώνεται στη συνεχή εκπαίδευση των επαγγελματιών του κλάδου, με στόχο την αξιοποίηση των κατάλληλων υλικών και την εφαρμογή βιώσιμων μεθόδων και τεχνικών. Απώτερος σκοπός, η κατασκευή ενεργειακά και οικονομικά αποδοτικών κτιρίων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και συμβάλλουν στη μείωση του αποτυπώματος του κτιριακού τομέα.

Η AAA δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ALUMIL, κορυφαίας ελληνικής εταιρείας ανάπτυξης αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, με τη σύμπραξη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και των εταιρειών τεχνολογίας D-Cube και Atlantis Engineering. Ως ενεργό μέλος του Ελληνικού Οικοσυστήματος Καινοτομίας, αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Ακαδημία αποτελεί μία «κυψέλη» γνώσης και εμπειρίας που συμβάλλει στη συνεχή ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου.

Ένα καίριο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία και υλοποίηση του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου». Πρόκειται για ένα μοναδικό, ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο επαναπροσδιορίζει το επάγγελμα του κατασκευαστή.

Συνδυάζοντας τη θεωρητική με την πρακτική εκπαίδευση, το πρόγραμμα θέτει τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς τεχνικών που θα διαθέτει άρτια τεχνογνωσία και θα εφαρμόζει βιώσιμες κατασκευαστικές πρακτικές, γνωρίζοντας σε βάθος και αξιοποιώντας στο έπακρο τις τεχνολογικές καινοτομίες του κλάδου, πολλές εκ των οποίων ερευνώνται από την Ακαδημία και τους εταίρους της.

Οι υπηρεσίες της Ακαδημίας με μια ματιά

  • Θεωρητική εκπαίδευση και τεχνική κατάρτιση επαγγελματιών σε όλες τις σειρές των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου της ALUMIL.
  • Επιμόρφωση κατασκευαστών πάνω σε νέες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές του κλάδου, μέσα από το πρόγραμμα «Προετοιμασία Πιστοποίησης Κατασκευαστών Αλουμινίου» που υλοποιείται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ).
  • Ενημέρωση, μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια, μηχανικών όλων των ειδικοτήτων σχετικά με σύγχρονα κατασκευαστικά ζητήματα, με στόχο τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων και νέων κτιρίων.
  • Συμβουλευτική επιχειρήσεων του κλάδου για τη βελτίωση της οργάνωσης, της λειτουργίας, της απόδοσης και της στρατηγικής τους, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Μέσα από το πρόγραμμα «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου», η AAA καλύπτει ένα μεγάλο κενό της εγχώριας αγοράς και ανταποκρίνεται σε μια ανάγκη που θα γεννηθεί στο άμεσο μέλλον: την ανάγκη για άριστα εκπαιδευμένους τεχνικούς που θα δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις ή θα στελεχώσουν τις υπάρχουσες.

Το επάγγελμα του τεχνικού κουφωμάτων αλουμινίου βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων λόγω της εφαρμογής των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον κτιριακό τομέα για κτίρια μηδενικών εκπομπών. Η πρωτοβουλία αυτή της Ακαδημίας ενισχύει την απασχολησιμότητα στη μεταποιητική βιομηχανία του αλουμινίου, τον τρίτο πιο εξαγωγικό κλάδο της Ελλάδας, έναν κλάδο που προσφέρει εξαιρετικές προοπτικές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Πέρα από την επαγγελματική κατάρτιση των νεοεισερχόμενων στον κλάδο, η AAA εστιάζει στη συνεχή επιμόρφωση των υφιστάμενων επαγγελματιών, μέσα από εξειδικευμένες υπηρεσίες που συμβάλλουν στη διεύρυνση των γνώσεων, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Με όραμα να γίνει σημείο αναφοράς για την αναβάθμιση του κατασκευαστικού κλάδου, η AAA εφοδιάζει τους επαγγελματίες του σήμερα με τη γνώση του αύριο, χτίζοντας μακροχρόνιες σχέσεις και συνεργασίες που στοχεύουν στη δημιουργία θετικού αντικτύπου στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανακαλύψτε όλες τις υπηρεσίες της Architectural Aluminium Academy στο www.aluminiumacademy.com.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.