ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Ημερίδα για την ενεργειακή αποδοτικότητα στη βιομηχανία (14/05)

Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ΚΑΠΕ, Εμπορικό Επιμελητήριο Κορινθίας και ΠΟΒΑΣ σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ διοργανώνουν την Τρίτη 14 Μαΐου (10:00 έως 17:00) ημερίδα για την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το Εμπορικό Επιμελητήριο Κορινθίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ), σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), διοργανώνουν την ημερίδα «Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, από 10:00 έως 17:00 στην αίθουσα Ερμής του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, Αθήνα).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των έργων EU-MORE, AUDIT2MEASURE και KNOWnNEBs και κατά τη διάρκεια της θα παρουσιασθούν τα βασικά εργαλεία για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στον τομέα της βιομηχανίας:

  • Η διενέργεια ενεργειακών ελέγχων.
  • Η αναγνώριση και εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας κατά ISO 50001.
  • Η βελτίωση των συστημάτων ηλεκτροκινητήρων.
  • Η αντικατάσταση παλαιών & ενεργοβόρων ηλεκτροκινητήρων με νέους, ενεργειακά αποδοτικούς.
  • Η ανάδειξη των ενεργειακών και μη ενεργειακών οφελών που προκύπτουν από την εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων ενεργειακής απόδοσης των ενεργειακών ελέγχων.
  • Εργαλεία πολιτικής όπως τα Καθεστώτα Επιβολής.
  • Βιώσιμες χρηματοδοτήσεις και προγράμματα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συζητηθούν τα παραπάνω εργαλεία, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της βιομηχανίας στον δρόμο για την ενεργειακή τους μετάβαση, αλλά και λύσεις, καλές πρακτικές και χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να τις υποστηρίξουν στην κατεύθυνση αυτή.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και οι συμμετοχικές δράσεις που προγραμματίζονται στα προαναφερόμενα έργα και θα αναδειχθούν οι ευκαιρίες και τα οφέλη συνεργασίας που παρέχουν για τους θεσμικούς φορείς, τις εταιρείες, τους ενεργειακούς ελεγκτές και τους επενδυτές.

Δηλώστε συμμετοχή δωρεάν!

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, απαιτείται όμως εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο, στον οποίο είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης και την εγγραφή σας: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/event_14052024

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.