Ο κλαδος του αλουμινιου

Αύξηση εξαγωγών στη διέλαση το 1ο τρίμηνο, κάμψη στην εσωτερική αγορά

alumil6-sΣύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου αλλά και εκτιμήσεις της αγοράς, κατά το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σημειώθηκε μία αξιόλογη αύξηση των εξαγωγών του κλάδου διέλασης, ενώ οι πωλήσεις στην εσωτερική αγορά σημείωσαν αντίστοιχα ισόποση σχεδόν κάμψη. Στο σύνολο του κλάδου διέλασης οι πωλήσεις το 1ο τρίμηνο ήταν οι ίδιες με αυτές του 2013.

Πιο αναλυτικά, σε ποσότητες το σύνολο των εξαγωγών εκτιμάται ότι έφτασε τους 13.650 τόνους, σημειώνοντας μία άνοδο 9,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 και 5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (4ο του 2013). Το 46% των ποσότητων αυτών αφορούσε οικοδομικό προφίλ. Στην εγχώρια αγορά, οι πωλήσεις της διέλασης το 1ο τρίμηνο έφθασαν τους 6.350 τόνους έναντι 7.700 τόνους το 1ο τρίμηνο του 2013 και 8.200 τόνους το 4ο τρίμηνο.

Από τα παραπάνω στοιχεία συμπεραίνουμε ότι η ζήτηση στην εσωτερική αγορά δεν φαίνεται να δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, κάτι φαινόταν στο 2ο εξάμηνο του 2013. Παρόλα αυτά όμως, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τους μήνες Απρίλιο και Μάιο έχει σημειωθεί κάποια αύξηση των πωλήσεων, εκτιμόντας ότι κατά το 2ο τρίμηνο οι ποσότητες που θα διατεθούν θα ανέλθουν κοντά στους 7.500 τόνους.

Στο γράφημα που ακολουθεί βλέπουμε την εξέλιξη των πωλήσεων σε τόνους ανά τρίμηνο από το 1ο του 2013, στο σύνολο του κλάδου διάλασης, στις εξαγωγές και στην ελληνική αγορά.

klados_1o3mino2014

Κράτα το

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.