ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Οι άνθρωποί της μοιράστηκαν για μία ακόμη φορά το δώρο της ζωής!

Η ALUMIL είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της αιμοδοσίας και φιλοδοξεί ότι οι δράσεις της και οι πρωτοβουλίες της θα εμπνεύσουν ακόμα περισσότερα άτομα να γίνουν δότες αίματος και να χαρίσουν το δώρο της ζωής σε όσους το έχουν ανάγκη.  

Η 14η Ιουνίου, ημέρα γενεθλίων του Αυστριακού γιατρού Καρλ Λαντστάινερ έχει καθιερωθεί από το 2005 ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Οι μεταγγίσεις αίματος διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. Άνθρωποι με σοβαρούς τραυματισμούς, ασθενείς που υποβάλλονται σε ιατρικές και χειρουργικές επεμβάσεις, καρκινοπαθείς ή άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες και αιματολογικά νοσήματα, βασίζονται στις μεταγγίσεις αίματος για να κρατηθούν στη ζωή.

Η σημασία της αιμοδοσίας στην ALUMIL 

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας, η ALUMIL, εδώ και περίπου μια δεκαετία, συμμετέχει ενεργά στις αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο.

Το 2022, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία της δικής της τράπεζας αίματος, πραγματοποιώντας τακτικές εθελοντικές αιμοδοσίες στις εγκαταστάσεις της στο Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη, εφαρμόζοντας τα κατάλληλα πρωτόκολλα ασφαλούς αιμοδοσίας, αποθήκευσης και μεταφοράς αίματος.

Φέτος, χάρη στους εθελοντές της, κατάφερε να συγκεντρώσει 29 φιάλες αίματος, προσπαθώντας, μέσα από εσωτερικές καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, να αυξήσει τον αριθμό των αιμοδοτών της, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν το δώρο της ζωής σε συναδέλφους, συγγενείς ή φίλους συναδέλφων αλλά και σε όσους έχουν ανάγκη.

«Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου την συχνά»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και τη φετινή καμπάνια του ΠΟΥ με κεντρικό μήνυμα τη φράση «Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου την συχνά», η εταιρεία ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές Alumilers που αιμοδοτούν τακτικά, εμφορούμενοι από συναισθήματα αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, με την ελπίδα ότι οι άνθρωποί της θα εμπνεύσουν ακόμα περισσότερα άτομα, με ικανοποιητικό επίπεδο υγείας, να γίνουν νέοι δότες αίματος και να χαρίσουν το δώρο της ζωής σε όσους το έχουν ανάγκη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.