ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Emmegi «σαρώνει» την αγορά μηχανημάτων στην Ευρώπη με δυναμικές εξαγορές!

emmegi

Στο τέλος της περασμένης χρονιάς και στις αρχές του 2016 ανακοινώθηκαν ένα από τα μεγαλύτερα Deal στο χώρο των μηχανημάτων κατεργασίας αλουμινίου και PVC. Ο γνωστός Ιταλικός όμιλος  EMMEGI GROUP  προχώρησε σε αποφασιστικές επιχειρηματικές κινήσεις, ανακοινώνοντας την εξαγορά και απορρόφηση ανταγωνιστικών εταιριών του, μία κίνηση που ασφαλώς τον καθιστά πλέον κυρίαρχο στον χώρο των μηχανημάτων, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε την εξαγορά της ιταλικής  εταιρίας  KERAGLASS, ενός από τους  μεγαλύτερους Οίκους στην παραγωγή  μηχανημάτων  γυαλιού, καθώς της επίσης ιταλικής εταιρίας από  τον  χώρο  των μηχανημάτων αλουμινίου, την  γνωστή και στην ΕλλάδαΤΕΚΝΑ.

emmegi groupΤέλος, με την αρχή της νέας χρονιάς, ολοκλήρωσε την υπογραφή  συμφωνίας εξαγοράς της  μεγαλύτερης Γερμανικής εταιρίας  στο χώρο των μηχανημάτων του PVC αλλά και του αλουμινίου ELUMATEC, γνωστής για την παρουσία της και στην ελληνική αγορά την τελευταία 25ετία.  Έτσι με αυτή την τρίτη τους εξαγορά η ΕΜΜΕGI GROUP  γίνεται η μεγαλύτερη  εταιρία  στο χώρο των μηχανημάτων Αλουμινίου και  PVC  και  βέβαια  η ισχυρότερη, αφού κατάφερε να απορροφήσει μία Γερμανική εταιρία και μάλιστα  από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη.

Ο όμιλος EMMEGI GROUP, έχει μια σταθερή παρουσία σε περίπου 70 χώρες, είτε μέσω άμεσων υποκαταστημάτων ή μέσω εξουσιοδοτημένων διανομέων. Απασχολεί άμεσα ή έμμεσα περίπου 500 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, με ένα ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου 80 εκατ. ευρώ ετησίως, εκ των οποίων το 20% στην ιταλική αγορά και 80% από την διεθνή του παρουσία.

Η εταιρία  ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε. η οποία αντιπροσωπεύει στην χώρα μας την EMMEGI GROUP ως αποκλειστικός  αντιπρόσωπος  όλων των προϊόντων  της, είδε με ενθουσιασμό τις επιτυχείς αυτές επιχειρηματικές κινήσεις. Ο κ. Μιχάλης Πάγκαλος με δηλώσεις του στο aluNET.gr, τονίζει μεταξύ των άλλων:

«Η εταιρία μας εκφράζει την ικανοποίησή της και την εμπιστοσύνη της για τους επιτυχείς  χειρισμούς  της  EMMEGI GROUP και  πιο συγκεκριμένα  του ιδιοκτήτη της και διευθύνοντος σύμβουλου κ. Walter Caiumi, ο οποίος ενήργησε με απόλυτη σύνεση και διορατικότητα. Ένας  μεγάλος όμιλος, όπως η EMMEGI GROUP, γίνεται ακόμα  μεγαλύτερος και ισχυρότερος με τις μεγάλες αυτές εξαγορές και μάλιστα σε μία περίοδο κρίσης, όπου οι περισσότεροι ανταγωνιστές κλείνουν ή συρρικνώνονται. Το γεγονός αυτό, διευκολύνει πλέον τον κάθε επαγγελματία αγοραστή και χρήστη των μηχανημάτων, αφού δεν έχει να ρισκάρει με διάφορες κατά καιρούς εταιρίες που ήταν υποχρεωμένες να παλεύουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και να του δημιουργούν διάφορα προβλήματα σε υπηρεσίες υποστήριξης και σέρβις. Τώρα ο κάθε επαγγελματίας, θα είναι σίγουρος ότι θα έχει δίπλα του έναν παγκόσμιο ηγέτη που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από μία εταιρία, που η Emmegi την εμπιστεύεται εδώ και 40 χρόνια…»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.