ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΣΕΜΑΣ: Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυξήσεις εισφορών

ΣΕΜΑΣΤην έντονη αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης που «σαρώνουν» τα ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και για τις υπέρμετρες επιβαρύνσεις που φέρνει η «μεταρρύθμιση» στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης εκφράζει το Σωματείο Μεταποιητών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΣΕΜΑΣ) που εκπροσωπεί έναν κλάδο ο οποίος βρέθηκε τα τελευταία χρόνια στο «μάτι του κυκλώνα». Σχολιάζοντας την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, ο πρόεδρος του ΣΕΜΑΣ, Γιάννης Φωτιάδης και ο γραμματέας του Σωματείου Θεόδωρος Μωυσίδης, παρατηρούν ότι «η πολιτική της λιτότητας, της υπερφορολόγησης, των υπέρογκων προστίμων, της συρρίκνωσης των ΜμΕ εξακολουθεί να ασκείται με την ίδια ένταση. Επίσης είναι σαφές ότι η οικονομία θα βρίσκεται σε υφεσιακή τροχιά και τη νέα χρονιά και οι κοινωνία για άλλη μια φορά στο περιθώριο των αποφάσεων».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΣΕΜΑΣ «δεν υπάρχει δυνατότατα για περαιτέρω μείωση των συντάξεων, ούτε για περαιτέρω αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, καθώς αυτό είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει πλήγμα στην κατανάλωση, η οποία έχει συρρικνωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Το αποτέλεσμα –και σε αυτή την περίπτωση- θα είναι απολύσεις και νέα λουκέτα». Ο μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων –τονίζει το ΣΕΜΑΣ- «είναι η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας της χώρας μέσω του ιδιωτικού τομέα».

Απευθυνόμενο δε προς τα μέλη του, το ΣΕΜΑΣ τονίζει ότι, «είναι απαραίτητο όσο ποτέ να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου τα αιτήματα και οι προτάσεις μας για ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, φορολογικό, ο ΕΝΦΙΑ, τα κόκκινα δάνεια, η έλλειψη ρευστότητας να αρχίσουν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση».

Κράτα το

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.