ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 5% στις ανακαινίσεις κατοικιών, όχι εδώ, αλλά στη Κύπρο!

cyprus_house

Η κυπριακή οικονομία, αφού ξεπέρασε μέσα 1,5 χρόνο τις επιπτώσεις του δικού της μνημονίου, έχει αρχίσει σιγά-σιγά να ανακάμπτει. Μάλιστα σήμερα είναι σε τέτοια θέση, ώστε η Κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει αρκετά μειωμένο ΦΠΑ στις ανακαινίσεις κατοικιών, στο 5% από το 19% που ήταν.

Πιο συγκεκριμένα, στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 5%, υπάγονται οι εργασίες που αφορούν ανακαινίσεις και επισκευές ιδιωτικών κατοικιών, ανεξάρτητα αν είναι πρώτης κατοικίας ή ενοικιαζόμενης ή εξοχικής, για τις οποίες έχουν παρέλθει τουλάχιστον τρία έτη από την πρώτη εγκατάσταση σε αυτές και αφορούν εργασίες υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, ξυλουργού, ελαιοχρωματιστή και οικοδομικές εργασίες. Επίσης, οι εργασίες αντικατάστασης εξωτερικών πορτοπαραθύρων στα πλαίσια ανακαίνισης ή επισκευής ιδιωτικών κατοικιών και οι υπηρεσίες μόνωσης, θερμομόνωσης και υγρομόνωσης.

Χαρακτηριστικά, στην ερμηνευτική εγκύκλιο του κυπριακού υπουργείου οικονομικών, αναφέρεται με έμφαση η βούληση της κυβέρνησης να τονώσει την εγχώρια κατασκευαστική βιομηχανία, ενώ με πλήρη σαφήνεια καθορίζονται οι προϋποθέσεις, οι όροι και οι εργασίες με αναλυτική περιγραφή και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες και αμφιβολίες, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα!..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.