ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Τα χρώματα πούδρας της Valspar στο νέο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού

Valspar

Τo νέο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού, έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Renzo Piano, προβλέπεται να λειτουργήσει μέσα στο 2017. Το κτήριο που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της πόλης του Παρισιού, στην περιοχή Clichy-Batignolles, θα ενώσει διάφορες υπηρεσίες μέχρι τώρα διάσπαρτες στην πόλη, δημιουργώντας ένα συγκρότημα 60.000 τ.μ., το οποίο θα στεγάσει 90 αίθουσες δικαστηρίων, πολλά γραφεία και χώρους υποδοχής του κοινού.

Το κτήριο έχει το σχήμα ενός λεπτού γυάλινου πύργου ύψους 160 μ. και 48 ορόφων, αποτελούμενο από τέσσερα επάλληλα τμήματα, τα οποία μειώνονται στο μέγεθος από κάτω προς τα επάνω. Το στενό σχήμα του κτηρίου με το γυάλινο κέλυφος ενισχύει την αίσθηση διαφάνειας και επιτρέπει τη μέγιστη εκμετάλλευση του φυσικού φωτός.

Ο περιβαλλοντολογικός σχεδιασμός του πύργου μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας, υιοθετώντας οικολογικές λύσεις, όπως ο φυσικός εξαερισμός, η ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών πάνελ, η γεωθερμία και η συλλογή του νερού της βροχής.

Το νέo δικαστικό μέγαρο του Παρισιού θα περιλαμβάνει επίσης 10.000 τ.μ. φυτεμένες ταράτσες.

Στο έργο έχουν χρησιμοποιηθεί χρώματα πούδρας της Valspar και συγκεκριμένα το προϊόν White NCS Super durable. Τα χρώματα της Valspar διατίθενται στην Ελλάδα από την Inver East Med A.E.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button