ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ελληνικός κλάδος αλουμινίου: Ο πλέον εξωστρεφής της ελληνικής οικονομίας!

Φωτογραφία από τις εγκταστάσεις της ELVIAL A.E., μία από τις εξαγωγικές βιομηχανίες διέλασης.

Το 87% των ποσοτήτων των προϊόντων έλασης και το 70% των ποσοτήτων των προϊόντων διέλασης, κατευθυνθήκαν το 2015 σε εξαγωγές!

Αύξηση κατά 5% σε ποσότητες σημείωσαν οι πωλήσεις προϊόντων διέλασης το 2015 συγκριτικά με το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου. Η εγχώρια αγορά ―που απορρόφησε το 30% των συνολικών πωλήσεων― σημείωσε πτώση 4% περίπου σε σχέση με το 2014, με τις εξαγωγές, που απορροφούν πλέον το 70% των πωλήσεων, να αυξάνονται σημαντικά κατά 9% περίπου.

eea_extr_042016

Αντίστοιχα, οι πωλήσεις προϊόντων έλασης παρουσίασαν τo 2015 ελαφρά μείωση της τάξης του 1% περίπου. Η εγχώρια αγορά σημείωσε αύξηση 22% περίπου σε σχέση με το 2014, ενώ οι εξαγωγές – που απορρόφησαν το 87%  των συνολικών ποσοτήτων που διετέθησαν – μειώθηκαν κατά 4% περίπου.

eea_rol_042016

Συγκεντρωτικά, οι συνολικές πωλήσεις προϊόντων πρώτης μεταποίησης (έλαση , διέλαση, καλώδια, χυτήρια) κατά το 2015 παρέμειναν ουσιαστικά στα επίπεδα του 2014. Η εγχώρια αγορά απορρόφησε μόλις το 18% των πωλήσεων, σημειώνοντας αύξηση 8%, ενώ οι εξαγωγές, που απορρόφησαν το υπόλοιπο 82%, μειώθηκαν ελαφρώς κατά 1%.

Τέλος, οι πωλήσεις πρωτόχυτου και δευτερόχυτου αλουμινίου (αφορά τις εταιρίες Αλουμίνιο της Ελλάδος και την ΕΠΑΛΜΕ) αυξήθηκαν την περασμένη χρονιά κατά 3% σε σχέση με το 2014. Η εγχώρια αγορά, η οποία απορρόφησε το 45% των πωλήσεων, σημείωσε αύξηση κατά 6%, ενώ οι εξαγωγές, που αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο 55%, αυξήθηκαν κατά 2%.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.