ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Στο 99,7% το ποσοστό των εξαγωγών της Cosmos Aluminium το 2015

cosmos aluminium1
Η βιομηχανία COSMOS ALUMINIUM, μια πρότυπη μονάδα διέλασης αλουμινίου με έδρα τη Λάρισα, πέτυχε το 2015 ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ. Είναι η μοναδική ελληνική βιομηχανία διέλασης που το σύνολο της παραγωγής της κατά την χρονιά που πέρασε κατευθύνθηκε σε εξαγωγές, αποτέλεσμα της σταθερής πολιτικής της διοίκησής της για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, υψηλής μάλιστα προστιθέμενης αξίας.

Το 2015 η εταιρεία παρήγαγε περισσότερους από 24.000 τόνους διελασμένου αλουμινίου και το εξήγαγε σε 16 τουλάχιστον χώρες, με το ποσοστό εξαγωγών επί του τζίρου της να ανέρχεται σε 99,7%. Το γεγονός αυτό, την κατατάσσει στην πρώτη θέση σε ποσοστό εξαγωγών προφίλ αλουμινίου στην Ελλάδα, ενώ ο συνολικός τζίρος της διαμορφώθηκε λίγο πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τις κύριες χώρες εξαγωγών, αυτές είναι η Γερμανία, οι χώρες Μπενελούξ, η Αγγλία, η Πολωνία, η Ελβετία, το Ισραήλ και οι σκανδιναβικές χώρες. Επιπλέον, οι αγορές στις οποίες απευθύνεται η COSMOS ALUMINIUM είναι η αυτοκινητοβιομηχανία, o κατασκευαστικός κλάδος, ο ενεργειακός κλάδος, η ναυπηγική και οι μηχανολογικές κατασκευές. Τέλος, διαθέτει μια εξαιρετικά μεγάλη συλλογή από standard διατομές, που ξεπερνούν τους 1500 κωδικούς.

Η COSMOS ALUMINIUM ιδρύθηκε μόλις το 2008 από τον Ξενοφώντα Καντώνια και τους γιους του Γιάννη και Θοδωρή. Η εταιρεία απασχολεί 110 άτομα προσωπικό και οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη Λάρισα.

Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις

Με κριτήριο την ποιότητα του τεχνολογικού της εξοπλισμού, η εταιρία κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο προηγμένες τεχνολογικά εταιρίες του κλάδου στην Ευρώπη και φυσικά στον Ελλαδικό χώρο.

cosmos aluminium 2

Πιστεύοντας στην εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας και στη συνεχή εξέλιξη, η COSMOS ALUMINIUM επένδυσε πολύ χρόνο και κεφάλαια στην εύρεση και απόκτηση των τελειότερων μηχανημάτων διέλασης, μεταφοράς και αποθήκευσης αλουμινίου. Οι κτιριακές της εγκαταστάσεις έχουν κατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Σήμερα λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη 2 γραμμές διέλασης που της προσδίδουν παραγωγική δυνατότητα πολύ μεγαλύτερη των αντίστοιχων παραγωγικών μονάδων και διαχειρίζεται κράματα αλουμινίου σχεδόν όλων των τύπων (ακόμα και ειδικών). Για την ελαχιστοποίηση των νεκρών χρόνων στην παραγωγή και των περιθωρίων λάθους, έχει επενδύσει σε μία ρομποτικής τεχνολογίας αποθήκη μητρών χωρητικότητας άνω των 6000 μητρών και σε ένα αυτόματο σύστημα διακίνησης και τοποθέτησης μητρών προς παραγωγή.

Το τμήμα συσκευασίας της COSMOS αριθμεί 4 υπερσύγχρονες γραμμές συσκευασίας οι οποίες προσφέρουν περισσότερες από 10 τύπους συσκευασίας καλύπτοντας οποιαδήποτε απαίτηση συσκευασίας προκύψει. Η αποθήκη είναι μία κλειστού τύπου αποθήκη όπου ένα πλήρως ανεπτυγμένο σύστημα διαχείρισης αποθηκών (W.M.S.) ελέγχει με ρομπότ όλη τη διαδικασία αποθήκευσης των προφίλ.

Τέλος η φόρτωση των προφίλ στα φορτηγά γίνεται αυτόματα, με την βοήθεια ενός πρότυπου υπέρ-εξελιγμένου ρομποτικού συστήματος. Με τον τρόπο αυτό, η άριστη ποιότητα των προϊόντων της εταιρίας επιτυγχάνεται σε όλες τις φάσεις της παραγωγικής διαδικασίας μέχρι τον τελικό αποδέκτη.

cosmos aluminium3

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.