ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΣΕΜΑΣ: «Συναδελφικές» βολές κατά ΒΕΘ και ΠΟΒΑΣ, επειδή αγνοήθηκε!

ΣΕΜΑΣΗ απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΒΑΣ), αλλά και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν – μαζί με το Ελληνογερμανική Συνέλευση και Βιομηχανικό Επιμελητήριο – στην ίδρυση Σχολής Ηλεκτροσυγκολλητών στο Νομό Θεσσαλονίκης, προξένησε την έντονη δυσφορία και την διαμαρτυρία της διοίκησης του Σωματείου Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου (ΣΕΜΑΣ), λόγω του ότι το Σωματείο, παρόλο που έχει πρωτοστατήσει σε ανάλογες ενέργειες στο Νομό Θεσσαλονίκης, εν τούτοις αγνοήθηκε από τους παραπάνω φορείς. Μάλιστα, η διοίκηση του ΣΕΜΑΣ σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει ότι αποχωρεί από την ΠΟΒΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΕΜΑΣ, αναφέρει:

Να αγνοήσουν επιδεικτικά ένα από τα πιο ενεργά σωματεία που εκπροσωπεί τους Έλληνες μεταποιητές Αλουμινίου και Σιδήρου, το ΣΕΜΑΣ, επέλεξαν οι διοικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΒΑΣ), αλλά και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Οι εν λόγω δυο φορείς αποφάσισαν να προχωρήσουν –μαζί με το Ελληνογερμανική Συνέλευση και Βιομηχανικό Επιμελητήριο- στην ίδρυση σχολής ηλεκτροσυγκολλητών στο νομό Θεσσαλονίκης χωρίς να απευθυνθούν στο πιο δραστήριο σωματείο του κλάδου μεταποίησης αλουμινίου και σιδήρου προκαλώντας τουλάχιστον έκπληξη. Μάλιστα, το θέμα της σχολής θα συζητηθεί σε συνάντηση μεταξύ του Ελληνογερμανική Συνέλευση και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της ΠΟΒΑΣ, καθώς και των προέδρων των κλαδικών  σωματείων των όμορων νομών πλην του ΣΕΜΑΣ.

«Για τη συγκεκριμένη συνάντηση η διοίκηση του σωματείου μας δεν είχε καμία ενημέρωση και προφανώς δεν έλαβε σχετική πρόσκληση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΜΑΣ, Ιωάννης Φωτιάδης υπογραμμίζοντας ότι «Επιμελητήριο και Ομοσπονδία αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς». Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΕΜΑΣ δεν ενημερώθηκε για τη συνάντηση ούτε από τη διοίκηση του ΒΕΘ, μολονότι ο ίδιος είναι μέλος της διοικητικού συμβουλίου και οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου.

Την έκπληξή τους, αλλά κυρίως τη δυσαρέσκειά τους για την ενέργεια στην οποία προχώρησαν οι διοικήσεις του ΒΕΘ και της ΠΟΒΑΣ εξέφρασαν με επιστολή τους προς τους δυο φορείς ο πρόεδρος του ΣΕΜΑΣ, Ιωάννης Φωτιάδης και ο γραμματέας του σωματείου, Θεόδωρος Μωϋσίδης. Μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας η διοίκηση του ΣΕΜΑΣ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΠΟΒΑΣ, υπογραμμίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο η διοίκησή της χειρίστηκε το θέμα δεν συμβάλλει «στη σωστή λειτουργία της Ομοσπονδίας και στην αγαστή συνεργασία της με τα σωματεία, που –θεωρητικά- θα έπρεπε να είναι ο πρωταρχικός της στόχος».

Την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η διοίκηση του Σωματείου Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΣΕΜΑΣ) και προς τον πρόεδρο του ΒΕΘ, Παναγιώτη Παπαδόπουλο. «Γνωρίζετε πολύ καλά τη δυναμική, τις δράσεις και την ποιότητα της διοίκησης του σωματείου μας. Ωστόσο δεν είχατε την ευαισθησία να την ενημερώσετε σχετικά με την ενεργειά σας, η οποία αφορά την ίδρυση μια δομής άκρως σημαντικής για τα μέλη ενός από τα πιο δραστήρια σωματεία του κλάδου, του οποίου μάλιστα ο πρόεδρος τυγχάνει να είναι οικονομικός επόπτης, μέλος της διοικητικής επιτροπής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας», σημειώνεται στην επιστολή και προστίθεται με νόημα: «Τέτοιες είδους ενέργειες -που μόνο ως αντιπάθειες έναντι προσώπων και φορέων μπορούν να εκληφθούν- δε βοηθούν τη λειτουργία του θεσμού του επιμελητηρίου και του συνδικαλισμού και εν τέλει δεν ωφελούν κανέναν».

Και η επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης καταλήγει ως εξής: «Η σοβαρότητα, η ειλικρίνεια και η ευθύτητα η οποία πρέπει να διέπει τη διοίκηση του ΒΕΘ, είναι απαραίτητα συστατικά για να παραχθεί έργο, με όσους πραγματικά έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να το πράξουν. Ευχόμαστε το ατυχές αυτό γεγονός -το οποίο δεν διανοούμεθα ότι μπορεί να είναι εσκεμμένο- να μην επαναληφθεί και το έργο προς τους επαγγελματίες και την κοινωνία να αποκτήσει το στοιχείο της αμεροληψίας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.