ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Συμμετοχή της ΠΟΒΑΣ σε επιμορφωτική ημερίδα στη Γερμανία

POVAS_GERMANY

Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Καρλσρούη της Γερμανίας ημερίδα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με κύριο θέμα τη βελτίωση των συστημάτων μαθητείας μέσω της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα, για τον κλάδο των μεταλλικών κατασκευών.

Εκεί έδωσε το «παρών» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία διά του αναπληρωτή ταμία της Λάζαρου Ασλανίδη και του εφόρου δημοσίων σχέσεων Χρήστου Παπαευθυμίου, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, του ΟΑΕΔ αλλά και αντίστοιχοι εθνικοί φορείς της Γερμανίας και Αυστρίας.

Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι η ενίσχυση της συμμετοχικότητας στον κλάδο των μεταλλικών κατασκευών, η αποτελεσματική σύνδεση των προγραμμάτων μαθητείας με τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς και η εδραίωση της σχέσης μεταξύ μαθητευομένων και επιχειρήσεων, με προφανή αμφίδρομα οφέλη.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΒΑΣ επεσήμαναν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει αφετηρία εξελίξεων για νέες μεθόδους μαθητείας, συνεισφέροντας στην ενίσχυση της απασχόλησης και της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων, ως προς την ποιότητα των τελικών προϊόντων. Μάλιστα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία θα προχωρήσει άμεσα, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, σε πιλοτική εφαρμογή πρακτικής άσκησης μαθητευομένων σε επιχειρήσεις του κλάδου.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.