ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Πανελλήνιο Συνέδριο «Αλουμίνιο & Κατασκευές» – Προσυνεδριακές Ενέργειες 2016

 

Prosynderiakes energeies

Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν φορείς και διακεκριμένα μέλη του συνεδρίου στο κάλεσμα των ομάδων της Επιτροπής Συνεδρίου, με στόχο την υλοποίηση του ψηφίσματος του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Αλουμίνιο & Κατασκευές».

Στις 13/6 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στα γραφεία της Energy Line, με πρωτοβουλία της ομάδας για την Ανάπτυξη της Ενεργειακής Κουλτούρας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των φορέων, ώστε να συμμετάσχουν στις ενέργειες που έχει ανακοινώσει η ομάδα για την ενημέρωση της αγοράς και την τόνωση των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων.

koultouraΣτη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της ομάδας (Γ. Καλογεράκης – υπεύθυνος, Γ. Ηλιάδης, Μ. Σαγιάννης, Σ. Ξανθόπουλος) καθώς και οι εκπρόσωποι των φορέων ΣΕΚΑ (Κώστας Διαμαντής – πρόεδρος), ΕΕΑ (Έλλη Γκανάκου – γενική διευθύντρια), ΠΟΒΑΣ (Θεόφιλος Παγιάτης – πρόεδρος), ΕΝΚΑΣ (Θεόφιλος Παγιάτης – πρόεδρος), ΣΕΠΑΚ (Γιώργος Καλογεράκης – εκπρόσωπος), ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ (Μάνος Αρχοντουλάκης – συνεργάτης), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Μόνωσης (Σπύρος Καρατζής – εκπρόσωπος), Σωματείο Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Βοιωτίας (Μιχάλης Σαγιάννης – μέλος) και Σύλλογος Μηχανικών Πιερίας (Γ. Παπαδημητρίου – μέλος ΔΣ & Κ. Βασιλειάδης, τέως πρόεδρος).

Τη συμπαράσταση και συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία διεμήνυσαν οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕΛΕΜ), ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χαλκίδας και η Ένωση Διακοσμητών Ελλάδας (ΕΔΙΕ).

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε, επίσης, το νέο σήμα της πρωτοβουλίας «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ». Όλοι οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ανάπτυξη συγκεκριμένων δυναμικών ενεργειών.

Στις 15/6 πραγματοποιήθηκε ερευνητική συνάντηση (focus group) της ομάδας του Πανεπιστημίου Πειραιά, με τη συμμετοχή διακεκριμένων μελών του συνεδρίου, στα γραφεία της Energy Line. Σκοπός της συνάντησης ήταν η καταγραφή αναγκών και ερωτημάτων ενόψει της νέας έρευνας που ξεκινά για τον κλάδο και την αγορά, με τη συνεργασία του πανεπιστημίου. Κύριοι στόχοι της έρευνας του ΠΑΠΕΙ είναι η ανάδειξη των τάσεων της αγοράς στο χώρο των κουφωμάτων και η ανάλογη οργάνωση των επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

prosynedriakes energeies

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΠΑΠΕΙ (Ιωάννης Σώρρος – αναπληρωτής καθηγητής, Μάρκος Τσόγκας – επίκουρος καθηγητής), των κατασκευών αλουμινίου (Κ. Διαμαντής – πρόεδρος ΣΕΚΑ, Θ. Παγιάτης – πρόεδρος ΠΟΒΑΣ και ΕΝΚΑΣ, Σ. Δεμένεγας – αντιπρόεδρος ΣΕΚΑ, Μ. Σαγιάννης – γενικός γραμματέας ΣΕΚΑ, Χ. Κωνσταντοπούλου – ειδικός γενικός γραμματέας ΣΕΚΑ, Κ. Κωνσταντοπούλου – μέλος Επιτροπής Νέων, Ν. Πρεβελιανάκης – ταμίας ΣΕΚΑ, Α. Ισμέρης – βοηθός ταμία ΣΕΚΑ, Δ. Τσελεπής – μέλος ΔΣ ΕΝΚΑΣ, Π. Μήτσου – μέλος ΔΣ ΕΝΚΑΣ, Ι. Λιοφάγος – τέως πρόεδρος ΣΕΚΑ, Μ. Σιγάλας, Γ. Παπαδόπουλος, Λ. Ισμέρης), της βιομηχανίας αλουμινίου (Χ. Λουκάς – EUROPA , Ν. Βλαχάκης – ΝΕΟΚΕΜ, Γ. Μπάνης – ALCO, Π. Κατσικαλής – ALCO, Γ. Λουκίδου – INVER, Π. Σάρδης – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ), ενώ έλαβαν μέρος επίσης οι Γ. Αγρόγιαννος (ΑΝΑΛΚΟ), κ. Μαντωνανάκης (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης) και Σ. Χόνδρος (GEZE).

prosynedriakes energeies

Η ομάδα του ΠΑΠΕΙ τοποθετήθηκε επάνω στο θέμα και ακολούθησε πλούσιος διάλογος. Στο τέλος της συνάντησης παρέλαβε τα θέματα/ερωτήματα, που θα αποτελέσουν τους άξονες της νέας φάσης έρευνας του πανεπιστημίου.

prosynedriakes energeies

Η παρουσίαση του προγράμματος για την Ανάπτυξη της Ενεργειακής Κουλτούρας και των πρώτων αποτελεσμάτων της νέας φάσης έρευνας του ΠΑΠΕΙ θα γίνει στην προσυνεδριακή ημερίδα του 13ου Συνεδρίου «Αλουμίνιο & Κατασκευαστές» στο Γκάζι στις 3/11/16.

Χορηγοί των Προσυνεδριακών Ενεργειών 2016 είναι η EUROPA (διακεκριμένος χορηγός) και η ΝΕΟΚΕΜ (μεγάλος χορηγός).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.