ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ο πρώτος παιδικός σταθμός πιστοποιημένος με χρυσό LEED στη Μέση Ανατολή επιλέγει ALUMIL

ladybird-early-learning-centre-leed-accredited_2

Η υψηλή ενεργειακή απόδοση αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για κτήρια νέας γενιάς, στα οποία χαρακτηριστικά όπως η κυκλοφορία αέρα, η αυτοματοποίηση, τα οικολογικά υλικά, κ.τ.λ. συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια κατασκευή φιλική προς το περιβάλλον, διαμορφώνοντας έτσι ιδανικές συνθήκες διαβίωσης.

Η κατασκευή του Dubai’s Ladybird Nursery στο Ντουμπάι, η οποία αποτελεί τον πρώτο παιδικό σταθμό στην περιοχή που πιστοποιήθηκε με χρυσό LEED, ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Jumeirah Village Circle. Η πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) έχει καθιερωθεί στο πλαίσιο ενός προγράμματος πιστοποίησης «πράσινων» κτηρίων, το οποίο αναγνωρίζει βέλτιστες πρακτικές δόμησης, παροτρύνοντας τη βιωσιμότητα.

Ο παιδικός σταθμός Dubai’s Ladybird Nursery χρησιμοποιεί σύστημα κλιματισμού, το οποίο απενεργοποιείται αυτόματα όταν ανοίγουν τα παράθυρα, ενώ το νερό απορροής του κλιματισμού ανακυκλώνεται και επαναχρησιμοποιείται για άρδευση. Επιπλέον, κάθε μία από τις 15 τάξεις διαθέτει ενεργειακά αποδοτικούς ανεμιστήρες και φωτισμό. Φυσικά, οι πόρτες και τα παράθυρα είναι επίσης κρίσιμα στοιχεία για τη διασφάλιση υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Γι’ αυτό, άλλωστε, επιλέχτηκαν τα ενεργειακά κουφώματα της σειράς SMARTIA της ALUMIL.

ladybird-early-learning-centre-leed-accredited

Ειδικότερα, το στιβαρό ανοιγόμενο SMARTIA M11000, το προηγμένο υαλοπέτασμα SMARTIA M50 και η εξαιρετική φυσούνα SMARTIA M19800 χρησιμοποιήθηκαν για να «σφραγίσουν» το μοντέρνο αυτό κτήριο και να προσφέρουν ιδανικές συνθήκες διαβίωσης.

Η απόφαση του παιδικού σταθμού να πιστοποιηθεί με χρυσό LEED δεν ήταν τυχαία, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι μακροχρόνιες ασθένειες του αναπνευστικού μπορούν να προκληθούν εξαιτίας «άρρωστων κτηρίων», δηλαδή κτηρίων στα οποία δεν διασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης. Συνεπώς, είχε μεγάλη σημασία να εξασφαλιστεί ότι τα παιδιά, ηλικίας από τεσσάρων μηνών έως πέντε χρονών, θα βρίσκονται σε ένα οικολογικό κτήριο που θα ενσωματώνει ενεργειακά αποδοτικές και βιώσιμες λύσεις, προάγοντας παράλληλα την υγεία και την ευεξία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.