ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Άνοιγμα νέας γραμμής φινιρίσματος αμαξωμάτων για την Constellium στη Γαλλία

Πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή επένδυση, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, η ολλανδική εταιρεία παραγωγής βιομηχανικών προϊόντων αλουμινίου Constellium προσέθεσε μια νέα γραμμή φινιρίσματος αμαξωμάτων εντός της βιομηχανικής μονάδας που διαθέτει στη γαλλική πόλη Neuf-Brisach.

Η νέα γραμμή μήκους 240 μέτρων, η οποία σχεδιάστηκε με σκοπό να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση που υπάρχει για φινίρισμα αμαξωμάτων κατασκευασμένων από κράμα αλουμινίου, έχει παραγωγική δυναμικότητα 100.000 τόνων και διαθέτει υψηλής ταχύτητας θερμική επεξεργασία, ακριβές σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας, υψηλής απόδοσης διεργασία ψύξης και μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στο πάχος των κραμάτων αλουμινίου.

Αυτή η ευρεία ποικιλία τεχνολογικών καινοτομιών παρέχει στην Constellium τη δυνατότητα κατασκευής υψηλής ποιότητας προϊόντων αλουμινίου για μέρη και εξαρτήματα αμαξωμάτων. Επίσης, η νέα γραμμή φινιρίσματος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των τεχνικών δοκιμών, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική παραγωγή της.

Το εργοστάσιο έλασης, φινιρίσματος και ανακύκλωσης της Neuf-Brisach κατασκευάστηκε το 1967 και εντάχθηκε αργότερα μέσω εξαγοράς στο δίκτυο της Constellium. Δεδομένης της υψηλής παραγωγικής του δυναμικότητας σε αμαξώματα αλουμινίου, η ολλανδική εταιρεία προσδοκά –μέσω αυτής της νέας τεχνολογικής επένδυσης– να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα επίπεδα παραγωγικότητας προκειμένου να ανταποκριθεί στις διογκούμενες ανάγκες της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας για αλουμίνιο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button